x
Thesportsnewz
Uncategorized

Het maakt Red Bull niets uit dat Verstappen en De Vries uit Nederland komen

Het maakt Red Bull niets uit dat  Verstappen en De Vries uit Nederland komen
  • PublishedMarch 28, 2023

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar
08:15

Formule 1 Met Max Verstappen (25) en Nyck de Vries (28) heeft Nederland dit seizoen twee coureurs in de Formule 1. Maar in de autosport speelt nationaliteit een minder grote rol dan in andere sporten.

Jeroen Demmendaal

27 maart 2023 om 21:52

Leestijd 4 minuten

Nyck de Vries (links, AlphaTauri) en Max Verstappen (Red Bull Racing) in Bahrein, waar de eerste race van het seizoen plaatsvond. Foto Sem van der Wal/ANP

Met Max Verstappen en Nyck de Vries is 10 procent van de Formule 1-grid dit jaar van Nederlandse komaf, al liepen hun resultaten tijdens de eerste races van het seizoen flink uiteen. Verstappen was in Bahrein oppermachtig en reed in Saoedi-Arabië vanaf een vijftiende startplek naar de tweede plaats, terwijl De Vries relatief anoniem bij beide grands prix als veertiende over de finish kwam en dit seizoen nog geen WK-punt heeft gescoord.
De aanwezigheid van Verstappen en De Vries is, ondanks die discrepantie, op het eerste gezicht een knappe prestatie voor Nederland. Zo’n prominente vertegenwoordiging op het hoogste niveau van de autosport is iets waar Nederlandse Formule 1-liefhebbers lang van hebben moeten dromen.
Helemaal uniek is de huidige situatie niet. In 1952, toen het officiële WK Formule 1 nog maar net uit het ei was, verschenen Dries van der Lof en Jan Flinterman gezamenlijk aan de start van de Grote Prijs van Nederland. Luchtmachtofficier Flinterman en zijn Maserati verdwenen al snel van het toneel met panne. Sportwagencoureur Van der Lof haalde de finish wel in zijn HWM, maar werd niet geklasseerd omdat hij na een lange pitstop met twintig ronden achterstand finishte.
Een decennium later, in 1962, doken Ben Pon en …
Lees verder…….

Written By
Henry