x
Thesportsnewz
Uncategorized

Medvedev wint van landgenoot en haalt voor de vijfde keer dit jaar een finale

Medvedev wint van landgenoot en haalt voor de vijfde keer dit jaar een finale
  • PublishedApril 1, 2023

NOS Sport•vandaag, 23:34

Medvedev wint van landgenoot en bereikt finale in Miami

Daniil Medvedev heeft voor het vijfde toernooi op rij de eindstrijd bereikt. De Rus won in de halve finales van het masterstoernooi in Miami van landgenoot Karen Chatsjanov met 7-6 (5), 3-6, 6-3.

De Moskouse vrienden, die vrijdag hoorden dat Russen en Belarussen onder een neutrale vlag mee mogen doen aan Wimbledon, kwamen niet eerder zo ver in Miami. Medvedev treft in de finale de winnaar van het treffen tussen Carlos Alcaraz en Jannik Sinner.

Chatsjanov, de mondiale nummer zestien, liet meteen twee breekkansen liggen en brak, op 5-3, direct terug nadat Medvedev, de nummer vijf van de wereld, een setpunt had laten liggen. In de tiebreak stond Medvedev slechts één keer achter (1-2).

In set twee brak een matig begin (0-3) Medvedev op. Chatsjanov speelde gevarieerd, begon ook sterk aan de derde set, maar daarin kwam Medvedev met aanvallender spel op 3-1. Vervolgens gaf de 27-jarige Medvedev, die in dit kalenderjaar tot nu toe drie titels pakte, niks meer weg.

Finale bij de vrouwen

Petra Kvitova heeft zich vrijdagavond bij de vrouwen geplaatst voor de finale. De Tsjechische versloeg in de halve finales de Roemeense Sorana Cirstea (7-5, 6-4). De Kazachse Jelena Rybakina is de andere finalist. Zij won een dag eerder van de Amerikaanse Jessica Pegula (7-6, 6-4).

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky