x
Thesportsnewz
Uncategorized

Medvedev pakt in Miami vierde titel van 2023 met zege op niet-fitte Sinner

Medvedev pakt in Miami vierde titel van 2023 met zege op niet-fitte Sinner
  • PublishedApril 3, 2023

NOS Sport•vandaag, 20:53

Medvedev legt beslag op masterstitel Miami ten koste van Sinner

Het masterstoernooi van Miami is een prooi geworden voor Daniil Medvedev. De Russische nummer vijf van de wereld rekende in de eindstrijd in twee sets af met Jannik Sinner, de nummer elf van de wereld die in de halve finales in een boeiend gevecht titelverdediger Carlos Alcaraz op de knieën had gekregen.

In de finale oogde de 21-jarige Italiaan niet honderd procent fit en daar wist de met veel geduld spelende Medvedev wel raad mee: 7-5, 6-3. Het was de vierde titel van het jaar voor de Rus na zijn winst in Dubai, Doha en Rotterdam.

Zesde confrontatie

Beide toppers stonden vijf keer eerder tegenover elkaar. De laatste ontmoeting was in de finale van het recente toernooi in Ahoy. Medvedev trok daar na een verloren eerste set uiteindelijk overtuigend aan het langste eind (5-7, 6-2, 6-2), waardoor de Rus zijn ongeslagen status tegen Sinner met weer een partij verlengde.

Sinner had in Miami indruk gemaakt met overwinningen op onder anderen Andrej Roeblev en vooral Alcaraz, de nummer één van de wereld en onlangs nog de beste in Indian Wells. Medvedev, die dit jaar al vijf finales speelde en alleen in Indian Wells als verliezer van de baan stapte, had een eenvoudigere route achter de rug met onder meer een walk-over in de derde ronde.

EPA

Jannik Sinner

Medvedev begon met twee lovegames op eigen service, terwijl tussendoor Sinner een dikke tien minuten nodig had om zijn eerste opslagbeurt te winnen. Ook zijn derde servicebeurt begon Medvedev onberispelijk met twee punten op rij. Maar twee opeenvolgende dubbele fouten luidde een lastige game in, die …
Lees verder…….

Written By
Sky