x
Thesportsnewz
Uncategorized

Van de Zandschulp gaat in zee met ervaren tenniscoach Groeneveld

Van de Zandschulp gaat in zee met ervaren tenniscoach Groeneveld
  • PublishedMay 6, 2023

Getty

Sven Groeneveld als coach van Bianca Andreescu bij de US Open in 2021

NOS Sport•vandaag, 10:22

De ervaren topcoach Sven Groeneveld gaat vanaf het masterstoernooi van Rome, dat woensdag begint, Botic van de Zandschulp begeleiden. De beste Nederlandse tennisser van dit moment zat sinds eind februari, toen hij brak met Peter Lucassen, zonder vaste coach.

De 57-jarige Groeneveld heeft zijn sporen als coach ruimschoots verdiend. Hij heeft samengewerkt met toppers als Roger Federer, Monica Seles, Mary Pierce, Arantxa Sánchez Vicario, Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki, Michael Stich, Tommy Haas en Maria Sjarapova. De afgelopen jaren begeleidde hij de Canadese Bianca Andreescu.

Kennis en kunde

“Mijn ambities om door te groeien in het internationale tenniscircuit zijn duidelijk”, zegt Van de Zandschulp, de huidige nummer 29 van de wereld, in De Telegraaf. “Met de kennis en kunde van Sven aan boord denk ik dat mijn begeleidingsteam een serieuze kwaliteitsimpuls krijgt.”

AFP

Botic van de Zandschulp

Groeneveld noemt het een eer dat Van de Zandschulp contact met hem opnam. Ook hij kijkt uit naar de samenwerking. “Ik geloof in zijn groeimogelijkheden en zie het als een spannende uitdaging om Botic te ondersteunen in het maximaliseren van zijn talenten en het realiseren van zijn doelen en dromen.”

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky