x
Thesportsnewz
Uncategorized

Rus na sterk begin toch onderuit, geblesseerde Griekspoor haakt af in Rome

Rus na sterk begin toch onderuit, geblesseerde Griekspoor haakt af in Rome
  • PublishedMay 11, 2023

ANP

Arantxa Rus

NOS Sport•vandaag, 07:00

Arantxa Rus heeft in de eerste ronde van het sterk bezette graveltoernooi in Rome niet voor een verrassing kunnen zorgen. De nummer 107 van de wereld moest haar meerdere erkennen in thuisspeelster Camila Giorgi, die zeventig plaatsen hoger staat: 6-4, 2-6, 3-6.

Giorgi had hun twee eerdere partijen op de tour gewonnen, maar Rus had de Italiaanse wel twee keer op de ITF-tour (het tweede niveau) verslagen. Rus kreeg in set twee de eerste kans op een break, maar miste die en Giorgi won daarna ook zes van de zeven volgende games.

Rus was niet uitgeteld en knokte zich in de derde set weer langszij. Een break in de zesde game kon ze echter niet meer repareren. Rus was via de kwalificaties tot het hoofdtoernooi doorgedrongen, na vlotte zeges op Despina Papamichail en Elsa Jacquemot.

Geen Griekspoor, wel Van de Zandschulp
Tallon Griekspoor heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het masterstoernooi van Rome vanwege een enkelblessure, die hij onlangs opliep in Madrid.
Botic van de Zandschulp, de beste tennisser van Nederland op dit moment, treft vrijdag in de tweede ronde de Serviër Laslo Djere. Voor Van de Zandschulp wordt het zijn eerste wedstrijd met Sven Groeneveld als coach. De tennissers zijn in voorbereiding op Roland Garros, dat op zondag 28 mei begint.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky