x
Thesportsnewz
Uncategorized

Medvedev verdedigt volgend jaar titel in Rotterdam: ‘Hij is dol op Nederland’

Medvedev verdedigt volgend jaar titel in Rotterdam: ‘Hij is dol op Nederland’
  • PublishedMay 26, 2023

ANP

Daniil Medvedev in actie tijdens de finale van het ABN Amro-tennistoernooi in februari

NOS Sport•vandaag, 10:53

Daniil Medvedev keert volgend jaar terug in Rotterdam om zijn titel bij het ABN Amro-tennistoernooi te verdedigen. Het toernooi in Rotterdam wordt in 2024 gehouden van 10 tot en met 18 februari.

De Russische nummer twee van de wereld won dit jaar de 50ste editie door in een hoogstaande finale Jannik Sinner in drie sets te verslaan.

“We wilden heel graag de kampioen van de afgelopen editie halen en zijn heel blij dat dat gelukt is, zeker gezien zijn zegereeks na Rotterdam”, aldus toernooidirecteur Richard Krajicek. “Daniil Medvedev is dol op Nederland en wil graag zijn titel verdedigen.”

Bekijk hieronder een samenvatting van de finale van de editie van dit jaar.

Medvedev schrijft jubileumeditie ABN Amro Open op zijn naam

Medvedev won dit seizoen naast het toernooi in Rotterdam ook in Doha, Dubai, Miami en Rome. Hij staat momenteel tweede op de wereldranglijst. Vanaf komende week komt de Rus in actie op het grandslamtoernooi van Roland Garros.

Volgens Krajicek heeft Medvedev met zijn winst in Rome laten zien dat hij ook op gravel tot de wereldtop behoort: “Hij is voor mij zeker een van de favorieten voor Roland Garros. Het zou mij niet verbazen als hij later dit jaar weer de nummer 1 van de wereld is.”

Roland Garros bij de NOS
In Parijs wordt van 28 mei tot en met 11 juni op tennispark Roland Garros het tweede grandslamtoernooi van het jaar gehouden. De NOS is aanwezig voor interviews en achtergrondverhalen en zal ook samenvattingen laten zien van de belangrijkste wedstrijden.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky