x
Thesportsnewz
Uncategorized

Sabalenka eenvoudig ronde verder op Roland Garros, maar krijgt geen hand

Sabalenka eenvoudig ronde verder op Roland Garros, maar krijgt geen hand
  • PublishedMay 28, 2023

Reuters

Aryna Sabalenka (l) en Marta Kostjoek gunnen elkaar geen blik waardig

NOS Sport•vandaag, 13:05

Tennisster Aryna Sabalenka heeft zonder al te veel problemen de tweede ronde bereikt op Roland Garros. De 25-jarige nummer twee van de wereld won op het grandslamtoernooi in Parijs met 6-3, 6-2 van de Oekraïense Marta Kostjoek.

Kostjoek, nummer 39 op de wereldranglijst, haalde in 2021 al eens de achtste finales op het Franse gravel. Dat kan de Belarussische Sabalenka haar niet nazeggen, want die kwam nog nooit voorbij de derde ronde.

Kostjoek begon sterk en imponeerde met aanvallende returns. Ze kwam zelfs een break voor, maar verloor vanaf 3-2 zes games op rij en daarmee was de partij wel gespeeld.

Na afloop werd Kostjoek uitgejoeld omdat ze Sabalenka geen hand gaf vanwege de oorlog in Oekraïne. Sabalenka dacht eerst nog even dat het boegeroep voor haar bedoeld was, waarna ze een cynische buiging naar het publiek maakte. Even later begreep ze dat het gefluit op Kostjoek gericht was en bedankte ze alsnog het publiek.

Kostjoek schudt sinds de Russische inval in februari vorig jaar geen handen meer wanneer ze tegenover een Russische of Belarussische tegenstander staat. Daarbij eist ze ook van speelsters uit beide landen dat ze de Russische inval in haar land veroordelen.

Begrip

Een dag eerder gaf Sabalenka al aan dat ze daar gedeeltelijk begrip voor heeft: “Als ze zich er beter bij voelt mij geen hand te geven, kan ik daarmee leven.”

“Ik kan me goed voorstellen wat voor berichten ze uit haar vaderland zou krijgen als ze mij een hand zou geven. Daarom begrijp ik het wel”, zei de winnares van de Australian Open. “Maar tegelijkertijd vind ik dat sport en politiek gescheiden moeten zijn. Wij zijn maar atletes. Maar als ze mij haat, oké, ik kan er niks tegen doen.”

In tegenstelling tot bij tal van andere sporten mogen tennissers uit Rusland en Belarus gewoon deelnemen aan toernooien als ze onder neutrale vlag uitkomen. Ook Wimbledon staat dat dit jaar weer toe. Vorig jaar werden Russen en Belarussen nog geweerd.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky