x
Thesportsnewz
Uncategorized

Favoriet Alcaraz eenvoudig door op Roland Garros, Djokovic knokt zich langs Davidovich

Favoriet Alcaraz eenvoudig door op Roland Garros, Djokovic knokt zich langs Davidovich
  • PublishedJune 3, 2023

NOS Sport•vandaag, 19:07•Aangepast vandaag, 22:54

Alcaraz dendert door op Roland Garros

Carlos Alcaraz heeft zijn status als favoriet voor de titel op Roland Garros bevestigd door in de derde ronde Denis Shapovalov in drie sets aan de kant te zetten: 6-1, 6-4, 6-2.

De Spaanse nummer één van de wereld deed weinig fout, dwong met tempoversnellingen fouten af en dreef zijn opponent tot wanhoop. Die probeerde van alles, maar niets werkte.

De Canadees (ATP-32) knokte zich na slordigheden van Alcaraz alsnog in de wedstrijd. De Spanjaard was op tijdig bij de les en draaide een 1-4 stand in de tweede set om in setwinst.

Shapovalov gaf zich nog niet gewonnen, maar tegen de tempoversnellingen en het fenomenale loopvermogen van Alcaraz was ook in de derde weinig te beginnen.

Geïrriteerde Djokovic neemt lastige horde

Tweevoudig winnaar Novak Djokovic bereikte ook de achtste finales. Dat ging niet vanzelf, want Alejandro Davidovich maakte het de Serviër twee sets heel moeilijk: 7-6 (4), 7-5 (4), 6-2.

Reuters

Novak Djokovic

“Ik wist dat het een erg zware wedstrijd zou worden”, zei Djokovic na afloop. “We speelden drie uur voor de eerste twee sets. Hij gaf enorm goed partij.”

Djokovic kwam een break voor en ook een break achter (na drie dubbele fouten) in de eerste set die hij dankzij zijn uitstekende verdedigende kwaliteiten in de tiebreak won.

De tweede set draaide na zes breaks en een gemist setpunt van Davidovich opnieuw op een tiebreak uit. De Spanjaard maakte bij een 1-5 stand vier punten op rij, maar verloor alsnog.

EPA

Alejandro Davidovich maakte het Djokovic lastig

Djokovic wond zich nu en dan flink op over een deel van het publiek, dat leek te hopen op een stunt van Davidovich. “Er zijn mensen die op alles wat je doet reageren met boe-geroep. Ik vind dat respectloos en ik begrijp het …
Lees verder…….

Written By
Sky