x
Thesportsnewz
Uncategorized

Laagst geklasseerde speelster ooit in kwartfinale Parijs kansloos tegen Muchová

Laagst geklasseerde speelster ooit in kwartfinale Parijs kansloos tegen Muchová
  • PublishedJune 6, 2023

AFP

Anastasija Pavljoetsjenkova

NOS Sport•vandaag, 13:10

Anastasija Pavljoetsjenkova heeft haar opmerkelijke zegereeks op Roland Garros niet kunnen voortzetten. Met haar partij van ruim drie uur uit de vorige ronde nog in de benen verloor ze in de kwartfinales van Karoliná Muchová: 5-7, 2-6.

Pavljoetsjenkova was twee jaar geleden nog finaliste in Parijs, maar stond daarna bijna een jaar aan de kant met een knieblessure. Daarom was ze diep weggezakt op de wereldranglijst, wat haar nu de laagste geklasseerde speelster ooit maakte in de kwartfinales van Roland Garros.

ANP

Karolina Muchova

De Russin, bijna 32 jaar inmiddels, vocht zich in de vijf breaks tellende eerste set steeds knap terug, maar kon een 4-3 marge niet vasthouden. Dat kwam vooral doordat de Tsjechische veel terughaalde.

Dat was ook het geval in set twee, waarin Muchová de klus simpel klaarde en komende week de mondiale toptwintig bestormt op de nieuwe WTA-ranking.

Later op de dag neemt Jelina Svitolina, de pupil van coach Raemon Sluiter, het nog op tegen Aryna Sabalenka. De andere twee kwartfinales zijn woensdag.

Halve finales vrouwen

Iga Swiatek/Coco Gauff
– Beatriz Haddad Maia/Ons Jabeur

Karoliná Muchová
– Jelina Svitolina/Aryna Sabalenka

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky