x
Thesportsnewz
Uncategorized

Setverlies deert Djokovic niet, Alcaraz jongste halvefinalist op Roland Garros sinds 2007

Setverlies deert Djokovic niet, Alcaraz jongste halvefinalist op Roland Garros sinds 2007
  • PublishedJune 7, 2023

AFP

Novak Djokovic in Parijs

NOS Sport•vandaag, 19:12•Aangepast vandaag, 22:59

Novak Djokovic heeft voor de twaalfde keer in zijn carrière de halve finales van Roland Garros bereikt. De 36-jarige Serviër kende in Parijs tegen de Rus Karen Chatsjanov een moeizame start, maar klaarde het karwei uiteindelijk in vier sets: 4-6, 7-6 (0), 6-2, 6-4.

Chatsjanov, die de halve finales haalde op de laatste twee grandslamtoernooien, begon sterk aan de wedstrijd en wist als eerste een break te forceren. Dat gebeurde bij een 2-2 stand in de eerste set. Djokovic maakte een ongeïnspireerde indruk en kwam die break niet te boven.

Chatsjanov sloeg op z’n vierde setpunt toe en beëindigde daarmee Djokovic’ reeks van 29 setzeges op grandslamtoernooien.

Tiebreak in set twee

Djokovic, die op jacht is naar zijn 23ste grandslamtitel, had in de tweede set geen enkele moeite zijn servicebeurten binnen te slepen, maar het lukte hem ook niet om het de 27-jarige Chatsjanov moeilijk te maken. Tot de tiebreak, waarin hij de Rus geen enkele kans gaf (7-0).

Daarna was het gedaan met het verzet van de Rus, die nog nooit won van een speler uit de topvijf op een grandslam. Djokovic denderde door en duwde Chatsjanov langzaam de afgrond in.

Nu tegen Alcaraz

In de halve finales treft Djokovic nu Carlos Alcaraz, de jongste halvefinalist in Parijs sinds Djokovic in 2007. De 20-jarige nummer een van de wereldranglijst rekende in drie sets af met Stefanos Tsitsipas: 6-2, 6-1, 7-6 (5).

EPA

Carlos Alcaraz

Tsitsipas, de verliezend finalist in Parijs van 2021, zocht in zijn vijfde duel met Alcaraz naar zijn eerste zege, maar al snel werd helder dat die zoektocht faliekant ging mislukken. Alcaraz gaf in de eerste twee sets een masterclass weg en degradeerde de machteloze Griek, de nummer vijf van de wereld, tot figurant.

Het kat-en-muis-spel leek binnen twee uur voorbij, maar Tsitsipas stribbelde nog even tegen en dwong, na drie gemiste matchpoints, een tiebreak af. Daarin was het derde matchpoint uiteindelijk raak voor Alcaraz.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky