x
Thesportsnewz
Uncategorized

Titelhouder Swiatek treft Muchova in finale Roland Garros na totale ineenstorting Sabalenka

Titelhouder Swiatek treft Muchova in finale Roland Garros na totale ineenstorting Sabalenka
  • PublishedJune 9, 2023

NOS Sport•vandaag, 18:39•Aangepast vandaag, 21:23

Dramatische wedstrijd voor Sabalenka, geeft finaleplek zomaar weg

Aryna Sabalenka zal slecht slapen vannacht. De Belarussische verloor de halve finale van Roland Garros door een totale ineenstorting nadat ze een matchpoint had verspeeld. Karolina Muchova staat na ruim drie uur spelen (7-6 (5), 6-7 (5), 7-5) zondag in de finale in Parijs.

Daarin speelt de Tsjechische nummer 43 van de wereld tegen titelhouder Iga Swiatek. De Poolse nummer 1 van de wereld rekende in twee sets af met de Braziliaanse verrassing Beatriz Haddad Maia (6-2, 7-6 (7)) en gaat voor de derde keer in vier jaar strijden om de titel.

Blessureleed

“Ik heb geen idee wat er is gebeurd, maar ik ben zo blij”, stamelde Muchova, die in haar carrière vaak gekweld werd door blessureleed. Nu ze topfit is, laat ze zien dat ze het de beste speelsters van de wereld moeilijk kan maken. Al was het toch ook Sabalenka die het weggaf.

Sabalenka kreeg op 5-3 en 40-30 een matchpoint, maar maakte dat punt niet. Elf van de twaalf daaropvolgende punten gingen naar de Tsjechische. Muchova brak terug voor 5-4, maakte er 5-5 van en brak vervolgens de wankelende Sabalenka opnieuw voor 6-5. Met een lovegame stelde ze een finaleplaats veilig.

AFP

Karolina Muchova

Al de hele dag ging niet vanzelf bij de Belarussische nummer twee van de wereld, die begin dit jaar in Australië de eerste grandslamzege uit haar carrière behaalde. Dat was een langverwachte zege, een opluchting vooral, eindelijk rekende ze af met de demonen uit het verleden, met het falen op momenten dat ze het moest laten zien. Donderdag leek het of die demonen terug waren op het Court Philippe-Chatrier.

In de eerste set kon Sabalenka, met een 0-30 voorsprong bij een 3-4 stand, niet doordrukken. Sterker nog, Muchova won die achtste game nog en brak de Belarussische vervolgens voor 5-4. Sabalenka …
Lees verder…….

Written By
Sky