x
Thesportsnewz
Uncategorized

Ruud walst in drie sets over Zverev heen; voor tweede jaar op rij finalist in Parijs

Ruud walst in drie sets over Zverev heen; voor tweede jaar op rij finalist in Parijs
  • PublishedJune 10, 2023

Reuters

Casper Ruud viert zijn winst op Alexander Zverev

NOS Sport•vandaag, 21:41

De Noorse tennisser Casper Ruud heeft net als in 2022 de finale gehaald van Roland Garros. De als vierde geplaatste Noor klopte de Duitse nummer 22 van de plaatsingslijst, Alexander Zverev, in drie sets. Nadat hij de eerste twee sets met 6-3 en 6-4 had gewonnen, walste Ruud in de derde set met 6-0 over Zverev heen.

De 24-jarige Ruud gaf de eerste set ondanks een riante marge nog bijna uit handen, maar poetste op 5-3 een breakpoint weg en hield het hoofd daarna koel.

De wisselvallige Zverev, die vorig jaar in de halve finales van Roland Garros tegen Rafael Nadal zwaar geblesseerd raakte aan zijn enkel en maanden moest revalideren, leek in de tweede set het momentum naar zich toe te trekken. Maar bij een stand van 2-1 liet hij drie breakkansen onbenut.

Ruud drukte even later wel door en zag de 26-jarige Zverev, die maar een van zijn twaalf partijen met toptienspelers won op grandslamtoernooien, in set drie alleen maar verder aanmodderen.

Tweede finale op rij

Vorig jaar verloor Ruud in de finale van het Franse grandslamtoernooi in drie sets van Rafael Nadal, die zo zijn 22ste grandslamtoernooi op zijn palmares bijschreef. Nu treft de Noor in de finale Novak Djokovic, die bij winst op 23 grandslamzeges komt en zo alleen recordhouder wordt.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky