x
Thesportsnewz
Uncategorized

Swiatek wint Roland Garros opnieuw en evenaart grootheden als Williams en Seles

Swiatek wint Roland Garros opnieuw en evenaart grootheden als Williams en Seles
  • PublishedJune 11, 2023

NOS Sport•vandaag, 18:03

Swiatek verslaat Muchová in spannende Roland Garros-finale

Ze verloor voor het eerst dit toernooi een set, maar topfavoriet Iga Swiatek heeft haar titel op Roland Garros kunnen prolongeren. In de finale versloeg de Poolse nummer 1 van de wereld Karolína Muchová na een spannende strijd: 6-2, 5-7, 6-4.

Het is al de derde eindzege voor Swiatek op het Franse gravel. Daarmee komt de pas 22-jarige Poolse, die vorig jaar ook de US Open nog won, op gelijke hoogte met tennislegendes als Serena Williams en Monica Seles.

In het open era (sinds 1968) wonnen slechts drie vrouwen Roland Garros vaker dan Swiatek: Chris Evert, Steffi Graf en Justine Henin.

Vrouwen met meeste eindzeges Roland Garros in open era

#
Naam
Aantal zeges

1.
Chris Evert (VS)
7

2.
Steffi Graf (Dui)
6

3.
Justine Henin (Bel)
4

4.
Margaret Court (Aus)
3

Arantxa Sanchez Vicario (Spa)
3

Monica Seles (Joe/VS)
3

Serena Williams (VS)
3

Iga Swiatek (Pol)
3

Swiatek begon voortvarend aan de eindstrijd en stond binnen tien minuten met 3-0 voor. Muchová wierp de zenuwen daarna van zich af en kwam beter in de wedstrijd. Maar het was onvoldoende om het nog spannend te maken in de eerste set.

Ook in de tweede set moest Muchová meteen haar opslagbeurt inleveren. De Tsjechische herpakte zich en brak tweemaal terug. De eerste kans om de set uit te serveren liet ze liggen, maar bij de volgende opslagbeurt was het wel raak.

Stunt in de maak

In de derde set leek Muchová op weg naar een enorme stunt, maar Swiatek kon haar tot tweemaal toe snel terugbreken. Bij 5-4 leverde Muchová haar service in met een dubbele fout op matchpoint en kon Swiatek na een partij van 2 uur en 49 minuten met tranen van geluk door de knieën op het gravel in Parijs.

Bij de prijsuitreiking kon Swiatek weer breeduit lachen, zeker toen ze in haar vreugde per ongeluk het deksel van de beker liet vallen. “Gefeliciteerd met het bereiken van de finale, Karolína”, sprak ze even later. “Ik hoop dat je nog vele finales gaat spelen.”

Getty Images

De dolblije Swiatek laat de deksel van de beker vallen

Daarna bedankte de winnares het publiek en de organisatie. “Ik zeg dit elk jaar: dit is mijn favoriete toernooi v …
Lees verder…….

Written By
Sky