x
Thesportsnewz
Uncategorized

Haase tast naast actieve carrière trainersvak af en coacht Zweedse tennisser Ymer

Haase tast naast actieve carrière trainersvak af en coacht Zweedse tennisser Ymer
  • PublishedJune 13, 2023

ANP

NOS Sport•vandaag, 16:34

Robin Haase tast voorzichtig een bestaan als tenniscoach af. De voormalig nummer 33 van de wereld begeleidt sinds kort de Zweedse tennisser Mikael Ymer, zo meldde hij tijdens het grastoernooi van Rosmalen. Het gaat eerst om een proefperiode.

De 36-jarige Haase combineert het coachen met zijn loopbaan als proftennisser. Hij staat zelf momenteel 35ste op de internationale dubbelranglijst. “Het is geen fulltime samenwerking, maar waar mogelijk probeert hij zijn schema op mijn planning af te stemmen”, aldus Haase.

‘Dubbele agenda?’

Uitgerekend Ymer is dinsdag de tegenstander van Tallon Griekspoor in de eerste ronde van het enkelspel. Haase vormt in Rosmalen juist een duo met Griekspoor in het dubbelspel.

“Daarom ben ik niet van plan om in de box van Ymer plaats te gaan nemen, ook omdat ik met Griekspoor in het Daviscup-team zit. Het voelt niet goed om bij 4-4 in de derde set te juichen voor Ymer, al maakt het Tallon niets uit”, zei Haase.

De 24-jarige Ymer is de nummer 62 van de wereld. Hij heeft ook een oudere broer die proftennisser is: Elias Ymer.

Libéma Open bij de NOS
Iedere dag streamt de NOS één partij van het tennistoernooi in Rosmalen (12 tot en met 18 juni). Die is live te zien op onze site en in de app.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky