x
Thesportsnewz
Uncategorized

Van de Zandschulp met lage verwachtingen op Wimbledon: ‘Loop achter feiten aan’

Van de Zandschulp met lage verwachtingen op Wimbledon: ‘Loop achter feiten aan’
  • PublishedJuly 2, 2023

NOS Sport•vandaag, 11:31

Franklin Stoker
redacteur tennis op Wimbledon

Franklin Stoker
redacteur tennis op Wimbledon

Botic van de Zandschulp is blij dat hij weer voluit kan tennissen, maar zijn ambities op Wimbledon heeft hij stevig naar beneden moeten bijstellen. “Ik ben hier met weinig verwachtingen aangekomen.”

Hoe anders was dat gevoel vorig jaar toen Van de Zandschulp met opgeheven hoofd het heilige gras verliet na zijn nederlaag tegen Rafael Nadal in de achtste finales. Hij verloor weliswaar in straight sets, maar in de derde set bracht Van de Zandschulp de legendarische Spanjaard aan het wankelen op het centrecourt.

Die ervaring en het gevoel met de beste spelers ter wereld mee te kunnen, smaakte naar meer voor Van de Zandschulp. Maar momenteel heeft hij andere dingen aan zijn hoofd.

Van de Zandschulp met lage verwachtingen op Wimbledon: ‘Loop achter feiten aan’

Een blessure aan de rechtervoet weerhield de nummer 42 van de wereld de afgelopen weken ervan om op topniveau te kunnen spelen en trainen. Zo werd hij bij vijf toernooien op rij direct uitgeschakeld en moest hij zich afmelden voor het toernooi in Rosmalen.

“Ik merk dat ik daardoor een beetje achter de feiten aanloop, omdat andere spelers wat meer hebben gespeeld en daardoor automatisch wat meer vertrouwen hebben. Dat is iets wat ik een beetje mis”, vertelt Van de Zandschulp op het fotogenieke mediaterras van Wimbledon.

Getty Images

Het karakteristieke uitzicht van Wimbledon

Het is dus zoeken naar vertrouwen voor Van de Zandschulp. Bijkomend nadeel: gras is niet bij uitstek de baansoort om ritme op te doen. Tennis op gras is snel, waarbij het soms maar om een paar punten gaat om een partij te beslissen.

“Ik heb ook pas twee wedstrijden op gras gespeeld. …
Lees verder…….

Written By
Sky