x
Thesportsnewz
Uncategorized

Rybakina krijgt zenuwen van ‘toeschouwer’ Federer, maar wint wel op Wimbledon

Rybakina krijgt zenuwen van ‘toeschouwer’ Federer, maar wint wel op Wimbledon
  • PublishedJuly 5, 2023

NOS Sport•vandaag, 16:46•Aangepast vandaag, 21:27

Titelhoudster Rybakina ontdoet zich op Wimbledon van Rogers

Jelena Rybakina begon stroef, maar heeft de tweede ronde van Wimbledon bereikt. De titelhoudster rekende met 4-6, 6-1, 6-2 af met Shelby Rogers.

Rybakina, de nummer drie van de wereldranglijst, staakte een maand geleden op Roland Garros de strijd vanwege een virusinfectie. Twee weken daarna werd ze op het WTA-grastoernooi in Berlijn al snel uitgeschakeld. De Kazachse begon ook tegen Rogers (49ste op de ranking) matig en moest de eerste set aan de Amerikaanse laten.

Rybakina wist te voorkomen dat ze (na Steffi Graf in 1994) de tweede titelhoudster op Wimbledon werd die al in de eerste ronde strandt. Vooral door uitstekend te serveren, gaf ze Rogers in de overige sets geen schijn van kans.

Zenuwen voor Federer

“Ik denk dat ik daarom zenuwachtig was, want ik heb Roger heel hoog zitten. Toen ik klein was, keek ik al zijn partijen”, verklaarde ze haar stroeve begin.

Federer bezoekt Wimbledon en krijgt staande ovatie

Aryna Sabalenka bereikte zonder al te veel problemen de tweede ronde. De nummer twee van de wereld sloeg zich met 6-3, 6-1 langs Panna Udvardy uit Hongarije.

Sabalenka drong in 2021 bij haar vierde deelname door tot de halve finales in Londen, maar mocht in 2022 niet meedoen omdat spelers uit Rusland en Belarus geweerd werden. Daarvoor was ze nooit voorbij de tweede ronde gekomen.

Wimbledon bij de NOS
In Londen wordt tot en met 16 juli op The All England Lawn Tennis and Croquet Club het derde grandslamtoernooi van het jaar gehouden. De NOS is aanwezig voor interviews en achtergrondverhalen en zal ook samenvattingen laten zien van de belangrijkste wedstrijden.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky