x
Thesportsnewz
Uncategorized

Eubanks stunt tegen Tsitsipas; Djokovic, Alcaraz en Medvedev kwartfinalist op Wimbledon

Eubanks stunt tegen Tsitsipas; Djokovic, Alcaraz en Medvedev kwartfinalist op Wimbledon
  • PublishedJuly 11, 2023

Reuters

Teleurstelling bij Stefanos Tsitsipas

NOS Sport•vandaag, 16:52•Aangepast vandaag, 22:19

Een stunt van de Amerikaan Christopher Eubanks op Wimbledon: hij heeft de als vijfde geplaatste Stefanos Tsitsipas uit het toernooi geknikkerd. Eubanks, 43ste van de wereld, won na een meeslepende vijfsetter met 3-6, 7-6 (4), 3-6, 6-4, 6-4.

Carlos Alcaraz bereikte voor de eerste keer de kwartfinales door Matteo Berrettini te verslaan: 3-6, 6-3, 6-3, 6-3. Eerder op de dag plaatste titelhouder Novak Djokovic zich voor de laatste acht. De Serviër versloeg, in een duel dat over twee dagen gespeeld werd, Hubert Hurkacz: 7-6 (8), 7-6 (8), 5-7, 6-4.

Kalme Eubanks

De 27-jarige Eubanks speelde zich begin deze maand ineens in de kijker toen hij het grastoernooi op Mallorca won. De Amerikaan, die met zijn 2.01 meter na John Isner (2.08 meter) de op een na langste speler op Wimbledon is, viel op door zijn kalmte en forehands.

ANP

Christopher Eubanks

Zo leek hij nauwelijks van slag toen hij in de vijfde set een 3-1 voorsprong verspeelde. Hij timmerde er ook daarna stevig op los, brak de Griek opnieuw en sleepte de winnende set in de wacht.

Djokovic wint in tweede deel

Zondagavond werd het duel van Djokovic (tweede van de wereld) stilgelegd bij een 2-0 voorsprong in sets. Omdat er tijdens het grastoernooi in Engeland niet tot later dan 23.00 uur mag worden getennist vanwege overlast voor de omwonenden, werd het duel vervolgens stilgelegd.

Djokovic naar kwartfinales op Wimbledon na zege op Hurkacz

De twee gespeelde sets waren net als vandaag uitermate vermakelijk. In de eerste kwam het Poolse servicekanon (achttiende op de wereldranglijst) in de tiebreak op een 6-3 voorsprong. Met vijf punten op rij ging de set echter alsnog naar Djokovic. Laatstgenoemde won ook de tweede set.

Maandag pakte Hurkacz knap de derde, en eerste set van de dag. Meer zat er alleen niet in. Djokovic sloeg bij 3-3 in de vierde set toe en dat was het eerste serviceverlies dat de Pool in het hele toernooi leed.

Alcaraz voor het eerst in kwartfinales

Alcaraz, de nummer een van de wereld, had zeker in het begin moeite met Berrettini (ATP-38). De Italiaan won vier van zijn acht titels op gras en verloor in 2021 de Wimbledon-finale van Djokovic. Door blessures speelde hij sinds medio april pas één wedstrijd.

Alcaraz verslaat Berrettini en is voor het eerst kwartfinalist op Wimbledon

Berrettini sloeg hard, maar naarmate het duel vorderde werd hij slordiger. Daarentegen kreeg Alcaraz steeds beter zicht op Berrettini’s opslag. Vier matchpoints had de twintigjarige, die eerder deze maand Queen’s won, nodig om de Italiaan op de knieën te krijgen.

In de kwartfinales treft Alcaraz de Deen Holger Rune. De nummer 6 op de ranking klopte Grigor Dimitrov (ATP-21): 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4), 6-3.

Medvedev wint eenvoudig

Medvedev bereikte ook de kwartfinales, de Rus staat daar ook voor de eerste keer. De nummer drie van de wereld won eenvoudig van Jirí Lehecka.

Medvedev zag zijn Tsjechische tegenstander bij 4-6, 2-6 opgeven vanwege blaren op zijn rechtervoet. Lehecka (ATP-37) verloor vorig jaar in elk van de grandslamtoernooien in de eerste ronde. Maar op de Australian Open bereikte hij dit jaar de kwartfinales.

In Londen zat een eenzelfde prestatie er nooit in, want Medvedev was simpelweg te sterk. Lehecka had dit toernooi van Sebastian Ofner, Francisco Cerundolo en Tommy Paul gewonnen. In de partij tegen Paul (ATP-16), die ruim vier uur in beslag nam, had hij ook al last van blaren.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky