x
Thesportsnewz
Uncategorized

Alcaraz vloert generatiegenoot Rune op Wimbledon, sprookje Eubanks voorbij

Alcaraz vloert generatiegenoot Rune op Wimbledon, sprookje Eubanks voorbij
  • PublishedJuly 13, 2023

NOS Sport•vandaag, 20:15

Alcaraz vloert generatiegenoot Rune op Wimbledon en is voor het eerst halvefinalist

Carlos Alcaraz is voor het eerst in zijn nog prille loopbaan doorgedrongen tot de halve finales op Wimbledon. De 20-jarige Spanjaard rekende op het Centre Court af met leeftijdsgenoot Holger Rune uit Denemarken: 7-6 (3), 6-4, 6-4.

Alcaraz komt nu tegenover Daniil Medvedev te staan. De Rus beëindigde het sprookje van de Amerikaan Christopher Eubanks: 6-4, 1-6, 4-6, 7-6 (4), 6-1.

Titelhouder Novak Djokovic uit Servië en de Italiaan Jannik Sinner spelen vrijdag de andere halve finale.

Generatiegenoten

De wedstrijd tussen young guns Alcaraz en Rune stond vooraf bol van de statistieken. Zo was het de eerste ontmoeting op Wimbledon tussen twee kwartfinalisten jonger dan 21 jaar.

Alcaraz en Rune haalden bovendien in juni ook de kwartfinales van Roland Garros. De twee volgden daarmee het voorbeeld van Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer door voor hun 21ste in hetzelfde jaar de laatste acht op Roland Garros en Wimbledon te halen. Dat lukte de afgelopen dertig jaar geen andere tennisser.

Reuters

Holger Rune neemt afscheid van het publiek op Wimbledon

Alcaraz en Rune deden aanvankelijk weinig onder voor elkaar. De Spanjaard overleefde een breekpunt in de openingsgame, waarna de verschillen klein waren.

Rune, de nummer zes van de wereld, probeerde in de eerste set de backhand van Alcaraz onder druk te zetten, maar de mondiale nummer één vond vaak het juiste antwoord. Bij 3-3 in die tiebreak deed een dubbele fout Rune de das om.

Vreugdekreet Alcaraz

Alcaraz begroette de winst van de eerste set met een enorme vreugdekreet en speelde daarna bevrijd. De tennisser uit Murcia was vervolgens twee sets lang niet op een onnodige fout te betrappen, tot hij bij 5-4 op het eerste van vier machtspoints een dubbele fout sloeg.

Reuters

Carlos Alcaraz deelt handtekeningen uit na zijn zege op Holger Rune

“Dit is een droom voor mij”, zei Alcaraz, die in 2022 door de Italiaan Jannik Sinner een halt werd toegeroepen in de kwartfinales. “Ik speel goed. Het is te gek voor woorden dat ik het ook op deze ondergrond goed doe.”

Ook Medvedev voor het eerst in halve finales

Daniil Medvedev haalde net als Alc …
Lees verder…….

Written By
Sky