x
Thesportsnewz

Griekspoor niet opgewassen tegen Tiafoe in eerste ronde Cincinnati

Griekspoor niet opgewassen tegen Tiafoe in eerste ronde Cincinnati
  • PublishedAugust 14, 2023

Reuters

Tallon Griekspoor

NOS Sport•vandaag, 07:22

Net als een week geleden op het masterstoernooi van Toronto is Tallon Griekspoor ook op het masterstoernooi in Cincinnati al in de eerste ronde gestrand. De 27-jarige Nederlander ging in drie sets onderuit tegen Frances Tiafoe: 4-6, 7-6 (7), 4-6.

Het was voor Griekspoor, die zich vandaag terugvindt op de 25ste plaats van de mondiale ranglijst, de eerste keer dat hij tegenover de Amerikaan, de nummer tien van de wereld, stond.

Kansloos was hij echter allerminst. De eerste set ging met 6-4 naar de 25-jarige Tiafoe, maar in de tweede nam Griekspoor direct een voorsprong dankzij een vroege break. Tiafoe vocht zich terug in de set, brak Griekspoor in de zesde game terug en had op 6-5 de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen.

Griekspoor sleepte er echter een tiebreak uit, die hij vervolgens won. In de derde en beslissende set kwam de Nederlander een break achterstand niet meer te boven: 6-4.

Sinner pakt eerste masterstitel
Jannik Sinner heeft zijn eerste masterstitel binnen. De 21-jarige Italiaan, die zijn vorige twee mastersfinales verloor, was in de finale in Toronto te sterk voor de Australiër Alex de Minaur: 6-4, 6-1.
Sinner, de nummer acht van de wereld, kwam twee keer op een break voorsprong in de eerste set, maar zag de 24-jarige De Minaur (ATP-18) ook twee keer langszij komen. Op 5-4 deelde Sinner de derde dreun uit en was de set binnen.
De Minaur, die zijn eerste mastersfinale speelde, leek die klap in de tweede set nog niet te boven. Na een vroege break kroonde Sinner zich tot de eerste Italiaanse winnaar in Toronto.

Griekspoor doet volgende week nog mee in Winston-Salem, het laatste voorbereidingstoernooi voor de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint over precies twee weken.

Botic van de Zandschulp, de nummer twee van Nederland, doet niet mee in Cincinnati. Hij ondervindt hinder van een enkelblessure en meldde zich af.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky