x
Thesportsnewz

Tennislegendes Navratilova en Evert tegen Masters in Saudi-Arabië

Tennislegendes Navratilova en Evert tegen Masters in Saudi-Arabië
  • PublishedAugust 26, 2023

AFP

Chris Evert

NOS Sport•vandaag, 23:01

Voormalig tennissters Martina Navratilova en Chris Evert willen niet dat de WTA Masters in Saudi-Arabië wordt gehouden. Eind juni opperde WTA-voorzitter Steve Simon het idee om het toernooi voor de beste acht speelsters van de wereld in de toekomst naar Saudi-Arabië te halen. Hij erkende toen al dat het een “lastige en complexe optie” is.

“Ik zou daar zelf zeker niet spelen”, vertelde Navratilova vlak voor de US Open aan Amerikaanse journalisten. Ze kreeg bijval van Evert, die de problematiek rondom mensenrechten in het land aankaartte. “Ik ben tegen, maar ik heb geen stemrecht.”

AFP

Martina Navratilova

De westelijke kustplaats is de opvolger van Milaan, waar het toernooi sinds de oprichting in 2017 werd gehouden. Onder meer Jannik Sinner (2019) en Carlos Alcaraz (2021) wonnen het toernooi en behoren tegenwoordig tot de wereldtop.

De prijzenpot van de Next Gen ATP Finals is dit jaar een recordbedrag van 2 miljoen dollar (omgerekend 1,84 miljoen euro).

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky