x
Thesportsnewz

Het Ferrari-rood glanst in Monza ook zonder succes

Het Ferrari-rood glanst in Monza ook zonder succes
  • PublishedSeptember 2, 2023

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar
08:55

Formule 1 Ferrari heeft sinds 2007 geen wereldkampioen meer afgeleverd in de Formule 1. Toch zijn dit weekend op het circuit in Monza, bij de Grote Prijs van Italië, de meeste ogen gericht op het succesvolste team uit de geschiedenis. „Ferrari blijft speciaal. De historie, het logo. Onze auto hier.”

Koen Greven

1 september 2023 om 16:25

Leestijd 4 minuten

Ferrari-coureur Charles Leclerc met een paar fans in de de paddock van het Autodromo Nazionale Monza. Foto Daniel Dal Zennaro / EPA

Robots in de paddock van het Autodromo Nazionale Monza. Enzo Ferrari – geboren in 1898 en overleden in 1988 – zal nooit voor mogelijk hebben gehouden dat Charles Leclerc en Carlos Sainz de fans via een rijdend beeldscherm te woord staan. Zoals de Italiaanse autobouwer zich evenmin voor zou kunnen stellen dat Scuderia Ferrari al sinds 2007 geen coureur als wereldkampioen meer heeft geleverd. Op de vraag wanneer het succesvolste team uit de geschiedenis van de Formule 1 weer zal heersen, moeten de coureurs van nu het antwoord schuldig blijven. „Ik doe geen voorspellingen meer”, verzucht Sainz in de perszone van de Grote Prijs van Italië.
De hoop van de tienduizenden Ferrari-fans is dit weekeinde in Monza vele malen groter dan de verwachting …
Lees verder…….

Written By
Henry