x
Thesportsnewz

Alcaraz verliest voor het eerst set, maar bereikt wel vierde ronde US Open

Alcaraz verliest voor het eerst set, maar bereikt wel vierde ronde US Open
  • PublishedSeptember 3, 2023

AFP

Carlos Alcaraz

NOS Sport•vandaag, 21:29

In de derde ronde van de US Open is Carlos Alcaraz voor het eerst tegen setverlies aangelopen. De titelverdediger bereikte ten koste van Daniel Evans wel de laatste zestien: 6-2, 6-3, 4-6, 6-3.

Voor zijn doen speelde Alcaraz slordig. Af en toe oogde hij gefrustreerd, zeker in de laatste twee sets. Toen hij in de derde set bij 3-4 op een break achterstand kwam, mopperde de jonge Spanjaard stevig op zichzelf. Er kwamen in het vervolg kansen om de achterstand recht te zetten, maar tot zijn eigen onvrede liet Alcaraz die mogelijkheden onbenut.

Ook in de vierde set moest Alcaraz veelvuldig knokken voor de punten. De 33-jarige Evans (ATP-28) ging tot het uiterste, maar moest bij 3-2 toch een break toestaan. Tot ongeloof van de Brit viel een knappe forehand van Alcaraz op breakpoint nog precies op de achterkant van de baseline.

AFP

Daniels Evans maakte het Alcaraz in de derde en vierde set behoorlijk lastig

Evans, die in de vorige ronde Botic van de Zandschulp in vier sets naar huis stuurde, gooide uit frustratie een paar keer met zijn racket en kreeg daarvoor ook een waarschuwing van de umpire. Na een partij van 3 uur en 12 minuten moest de Brit zich gewonnen geven.

Tegen Arnaldi

In de vierde ronde treft Alcaraz de 22-jarige Italiaan Matteo Arnaldi. De nummer 61 van de wereld was in drie sets verrassend te sterk voor de Brit Cameron Norrie (ATP-16): 6-3, 6-4, 6-3.

Overige uitslagen
Jack Draper (GBR) – Michael Mmoh (VS): 6-4, 6-2, 3-6, 6-3Andrey Rublev (RUS) – Arthur Rinderknech (FRA) 3-6, 6-3, 6-1, 7-5

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky