x
Thesportsnewz

Dubbele fouten breken Griekspoor op in Astana, Rus onderuit in Peking

Dubbele fouten breken Griekspoor op in Astana, Rus onderuit in Peking
  • PublishedOctober 1, 2023

ANP

Tallon Griekspoor

NOS Sport•vandaag, 11:45

Tallon Griekspoor is op het ATP-toernooi in het Kazachse Astana uitgeschakeld in de kwartfinales door Sebastian Korda (4-6, 6-4, 3-6). De Nederlander speelde een goede tweede set, maar maakte in de derde en beslissende set vier keer een dubbele fout, die hem uiteindelijk de winst kostte.

Korda (ATP-28) staat te boek als een zeer goede speler, maar ook als iemand die regelmatig geblesseerd is. Hij haalde in januari nog de kwartfinales van de Australian Open.

Griekspoor kon in het begin niet op z’n opslag vertrouwen en leverde de set in na een dure misrekening. Hij stopte een rally, omdat hij meende dat de bal uit was, maar lijntechnologie liet anders zien.

Korda won de eerste set met 6-4, in de tweede set was Griekspoor sterker pakte de set met dezelfde getallen.

In derde en beslissende set bracht Griekspoor zichzelf in de problemen door plotseling zwak te serveren: vier dubbele fouten maakte hij. Korda profiteerde er dankbaar van en kwam met 4-2 voor te staan. Bij een stand van 5-3 speelde de Amerikaan moeiteloos de wedstrijd uit.

Ook nederlaag Rus

Arantxa Rus beleeft vooralsnog geen succesvolle tour door Azië. Na haar vroege nederlaag in het Chinese Ningbo, strandde ze ook op het strek bezette toernooi in Peking in de eerste ronde.

Onze landgenote moest in de Chinese hoofdstad haar meerdere erkennen in de 18-jarige Tsjechische Linda Fruhvirtová: 0-6, 3-6.

AFP

Arantxa Rus

Rus werd zeker niet weggeslagen in de eerste set, maar verzilverde geen enkele van haar zes breekkansen en werd zelf drie keer gebroken.

Nadat ze vroeg in de tweede set opnieuw twee breakpoints had laten liggen, liet Rus het hoofd niet hangen. Ze won kort daarna haar eerste game van de partij, maar bleef worstelen met haar opslag en dat brak haar op.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky