x
Thesportsnewz

Ook nu Qatar padel overneemt, wil Amsterdam nog jaren topspelers binnenhalen

Ook nu Qatar padel overneemt, wil Amsterdam nog jaren topspelers binnenhalen
  • PublishedOctober 12, 2023

WPT

De Argentijn Martín Di Nenno in actie in Amsterdam

NOS Sport•vandaag, 11:31

De wereldtoppers in het padel trekken van woensdag tot en met zondag tienduizenden toeschouwers naar Amsterdam. Maar is dat volgend jaar ook zo? Steenrijke investeerders uit Qatar namen ook de snelgroeiende racketsport over en hebben grootste plannen.

De World Padel Tour (WPT), zeg maar de Champions League in het padel, heeft zijn tenten opgezet in AFAS Live in Amsterdam. Verspreid over de vijf dagen komen er zo’n 30.000 toeschouwers naar de pophal naast de Johan Cruijff Arena.

Toernooidirecteur John van Lottum kreeg woensdag een compliment van Arturo Coello, de Spaanse nummer één van de wereld. “Hij zei dat hij het een waanzinnige locatie vindt. Nergens anders bij de WPT zitten de tribunes bij de eerste ronde al zo vol, vertelde hij. Zelfs de wereldtoppers kijken hier hun ogen uit.”

WPT

De WPT is neergestreken in AFAS Live

Het evenement in Amsterdam is in alles weer groter en professioneler dan vorig jaar, vertelt Van Lottum. “Het is ongelooflijk hoe snel deze sport in Nederland aan het groeien is.”

PSG-eigenaar Al-Khelaïfi

Er is echter één belangrijke ‘maar’. De WPT houdt aan het einde van het jaar op te bestaan. De wereldtour, georganiseerd door de in Madrid zetelende wereldpadelbond FIP is overgenomen door Premier Padel, dat al een eigen reeks internationale toernooien organiseert.

De twee tours worden vanaf begin 2024 samengevoegd tot één. Met veel meer prijzengeld voor de spelers. Maar niet voor alle toernooien zal nog een plaats zijn op de kalender van Premier Padel.

Van Lottum weet het nog niet 100 procent zeker, maar hij verwacht dat Amsterdam een plekje krijgt. De beslissing valt in november. Miljardair Nasser Al-Khelaïfi, in Europa vooral bekend als eigenaar van voetbalclub PSG, is ook de eigenaar van Premier Padel.

AFP

Nasser Al-Khelaïfi

Van Lottum onderhoudt een goede band met de steenrijke zakenman. “Ik heb vroeger nog tegen hem getennist”, zegt de oud-prof. “Nasser is echt helemaal gek van padel. Hij wil de sport naar een hoger plan trekken.”

“Er valt in deze sport nog een wereld te winnen en daar duiken dit soort grote ondernemers natuurlijk in”, zegt Van Lottum. Hij nodigde de Qatarese miljardair uit om zijn drukbezochte evenement te komen bekijken. “Maar hij heeft een overvolle agenda.”

Grand slams

De toernooidirecteur zegt zich niet veel zorgen te maken of Amsterdam volgend jaar een …
Lees verder…….

Written By
Sky