x
Thesportsnewz

Griekspoor plaatst zich voor kwartfinales Basel, Van de Zandschulp redt het niet

Griekspoor plaatst zich voor kwartfinales Basel, Van de Zandschulp redt het niet
  • PublishedOctober 27, 2023

NOS Sport•vandaag, 15:40•Aangepast vandaag, 23:33

Griekspoor verslaat De Minaur en plaatst zich voor kwartfinales Basel

Op het indoortoernooi van Basel heeft Tallon Griekspoor zich geplaatst voor de kwartfinales. De mondiale nummer 25 deed dat ten koste van de Australische nummer 13 van de wereld, Alex de Minaur: 6-4, 6-3.

Griekspoors volgende tegenstander is de als vierde geplaatst Pool Hubert Hurkacz.

Botic van de Zandschulp slaagde er tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime – de nummer negentien van de wereld – niet in het voorbeeld van Griekspoor te volgen. De mondiale nummer 65 ging met 4-6, 2-6 ten onder.

De Minaur racete in de eerste set door zijn opslagbeurten terwijl Griekspoor met enige moeite de zijne binnenhaalde. De Australiër bezweek echter onder de druk toen hij in de tiende game opsloeg om in de set te blijven.

Griekspoor was vervolgens even niet bij de les, kwam met 2-0 achter, maar bleef wel breekpunten creëren en ging weer dominant spelen. Hij pakte maar liefst vijf games op rij en brak daarmee het verzet van zijn opponent.

Van de Zandschulp treft titelverdediger

In de volgende set ebde het geloof bij Van de Zandschulp op een plaats in de kwartfinales al gauw weg. De Canadees forceerde direct een break en haalde de set, mede door negen winners (tegenover één voor Van de Zandschulp) rap binnen.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky