x
Thesportsnewz

Nederlandse tennissers beginnen United Cup met zege op Noorwegen

Nederlandse tennissers beginnen United Cup met zege op Noorwegen
  • PublishedDecember 30, 2023

EPA

Demi Schuurs

NOS Sport•vandaag, 09:12

De Nederlandse tennissers hebben in Australië hun eerste duel in de strijd om de United Cup gewonnen. Ze versloegen in de groepsfase van het toernooi voor gemengde landenteams Noorwegen met 2-1.

Arantxa Rus moest in Sydney als eerste de baan op en zij rekende af met Malene Helgo: 7-6 (4), 6-1. Rus kon een voorsprong in de openingsset niet vasthouden, maar stond in de tiebreak altijd aan de goede kant van de score.

AFP

Arantxa Rus

In set twee moest de tennisster uit Monster (WTA-51) eerst een breakpoint wegwerken, voordat ze het verschil tegen de mondiale nummer 539 kon maken. In de slotgame stribbelde Helgo nog wel tegen, maar capituleerde ze op het vijfde matchpoint.

Dubbel beslissend

Tallon Griekspoor wist vervolgens Casper Ruud (ATP-11) niet te verrassen: 3-6, 4-6. De Nederlandse nummer 23 van de wereld kreeg het eerste breakpoint (van de in totaal drie), maar brak de Noor (die er zeven kreeg) niet en leverde daarna zelf zijn opslag in. In de tweede set kwam hij een volgende break niet te boven.

Demi Schuurs en Wesley Koolhof zorgden daarna alsnog voor het winnende punt in het gemengd dubbelspel. De ervaren dubbelaars klopten Ulrikke Eikeri/Ruud: 7-6 (5), 7-5.

EPA

Tallon Griekspoor

Schuurs/Koolhof overleefde een setpunt in de eerste set, maakte vervolgens twee keer een achterstand goed, brak de Noren in de elfde game voor een vierde keer en serveerde de wedstrijd op love uit.

Dinsdag verder

Dinsdag speelt Nederland in de groep van drie tegen Kroatië. De groepswinnaars en beste twee nummers twee gaan naar de kwartfinales.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky