x
Thesportsnewz

Terugkeer Nadal in Brisbane eindigt in kwartfinales, ondanks drie matchpoints

Terugkeer Nadal in Brisbane eindigt in kwartfinales, ondanks drie matchpoints
  • PublishedJanuary 6, 2024

NOS Sport•vandaag, 15:00

Nadal verliest bij rentree slijtageslag in kwartfinales Brisbane

De terugkeer van Rafael Nadal op de tennisbaan is in Brisbane geëindigd in de kwartfinales. De Spanjaard moest na een slijtageslag in drie sets zijn meerdere erkennen in Jordan Thompson: 7-5, 6-7 (6), 3-6.

Nadal, tegenwoordig nummer 672 van de wereld, verspeelde in de tweede set drie matchpoints. In de derde set kreeg hij last van zijn heup, die hem het afgelopen jaar aan de kant hield, en moest hij even van de baan voor een medische time-out.

“Het was op dezelfde plek als vorig jaar, maar het is wel anders. Ik voel dat de spier vermoeid is”, zei Nadal na afloop. “Er kunnen veel dingen gebeuren met een lichaam als je een jaar geen tennis hebt gespeeld. Ik hoop dat ik volgende week kan trainen en spelen in Melbourne. Maar ik ben momenteel eerlijk gezegd niet 100 procent zeker.”

In de spannende eerste set liet Nadal geregeld zijn klasse zien, maar Thompson kon hem goed bijbenen. Bij een 3-3 stand verloor Nadal zijn servicegame, maar een game later brak hij de strijdende Australiër meteen terug.

Nadal had moeite zijn servicegames te houden, kwam wel op een 6-5 voorsprong en sloeg vervolgens op het beslissende moment toe op de service van Thompson: 7-5.

Kort toiletbezoek

Na die eerste set pakte Nadal zijn spullen voor een bezoek aan het toilet, maar voor de zekerheid vroeg hij nog wel even aan de umpire hoelang hij precies weg mocht zijn. Donderdag kreeg Nadal namelijk een officiële waarschuwing toen zijn sanitaire onderbreking langer duurde dan toegestaan.

Nadal krijgt officiële waarschuwing omdat hij te lang op toilet zit

De 22-voudig grandslamwinnaar was dit keer wel op tijd terug van het toiletbezoek en had vervolgens ook in de tweede set veel te duchten van Thompson. Bij een 1-1 stand moest Nadal een breakpoint van de Australiër wegwerken, bij 2-1 kreeg de Spanjaard er zelf drie maar wist Thompson de druk te overleven.

Beide spelers bleven vervolgens hun service behouden. Bij een voorsprong van 5-4 bemachtigde Nadal zijn eerste matchpoint op de service van Thompson, maar de Australiër wist die onschadelijk te maken.

EPA

Jordan Thompson schreeuwt het uit na een geslaagd punt

De spannende set liep uit op ee …
Lees verder…….

Written By
Sky