x
Thesportsnewz

Gauff, Rybakina, Dimitrov en Roeblev leggen beslag op eerste tennistitels van 2024

Gauff, Rybakina, Dimitrov en Roeblev leggen beslag op eerste tennistitels van 2024
  • PublishedJanuary 7, 2024

NOS Sport•vandaag, 09:43•Aangepast vandaag, 10:47

Tennissters Coco Gauff en Jelena Rybakina hebben een week voor de start van de Australian Open laten zien klaar te zijn voor het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe jaar.

Gauff schreef, net als vorig jaar, het WTA-toernooi van Auckland op haar naam. Rybakina won met overmacht op het WTA-toernooi van Brisbane.

AFP

Coco Gauff

Bij de mannen gingen de eerste titels van het nieuwe jaar naar Grigor Dimitrov (in Brisbane) en Andrej Roeblev (Hongkong). Het was Dimitrovs eerste ATP-titel in ruim zes jaar. De Bulgaar versloeg in de finale Holger Rune met 7-6 (5), 6-4.

De 32-jarige Dimitrov won eind 2017 de ATP Finals, maar had daarna jarenlang een bijrol op de ATP-tour. In een hoogstaande eindstrijd met veel fraaie rally’s en spannende games had Dimitrov met solide spel de overhand.

Roeblev rekende in de finale af met Emil Ruusuvuori: 6-4,6-4. De Rus maakte deze week nog niet veel indruk, maar haalde desondanks voor de 24ste keer een ATP-finale. Op weg naar zijn vijftiende titel had hij weinig te duchten van Ruusuvuori.

Gauff was in een spannende finale met 6-7 (4), 6-3, 6-3 te sterk voor Jelina Svitolina, de pupil van Raemon Sluiter. De US Open-winnares verloor drie jaar geleden bij de Australian Open de enige eerdere ontmoeting met Svitolina en had het nu ook in Nieuw-Zeeland lastig.

De Amerikaanse liet in de eerste set drie setpunten onbenut op 5-3 en kende daarna even een mindere fase. Op 5-3 in de tweede set miste Gauff opnieuw twee setpunten, maar het derde was raak. In set drie brak Gauff Svitolina op 4-3, waarna ze even later haar eerste matchpoint benutte.

Sabalenka bedankt Rybakina voor drie games

Rybakina, de nummer vier van de wereld, veegde in de finale in Brisbane de nummer twee Aryna Sabalenka met 6-0, 6-3 van de baan. Sabalenka won vorig jaar onder meer in de finale van de Australian Open van Rybakina, maar was ditmaal kansloos.

EPA

Jelena Rybakina

Ze maakte in de eerste set twaalf onnodige fouten, terwijl de Kazachstaanse een geweldig niveau haalde. In de tweede set liep Rybakina snel uit naar 4-1, waarna ze haar zesde WTA-titel veiligstelde. “Ik wil Jelena bedanken dat ik drie games mocht winnen, waardoor het toch nog een beetje op een gevecht leek”, aldus Sabalenka.

37ste titel Rojer

Het dubbeltoernooi in Brisbane was een prooi voor Jean-Julien Rojer. De Nederlander en zijn nieuwe Britse dubbelpartner Lloyd Glasspool overleefden in de supertiebreak twee matchpoints tegen het Duitse duo Kevin Krawietz/Tim Pütz, 7-6,5-7,12-10.

Voor de 42-jarige Rojer is het zijn 37ste ATP-titel.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky