x
Thesportsnewz

Emoties bij De Jong na kwalificatie voor Australian Open, zijn eerste grandslam

Emoties bij De Jong na kwalificatie voor Australian Open, zijn eerste grandslam
  • PublishedJanuary 12, 2024

NOS Sport•vandaag, 08:28

Tennisser Jesper de Jong beleeft bij de Australian Open een persoonlijke primeur: voor het eerst staat hij in het hoofdschema van een grandslamtoernooi.

In de derde en laatste kwalificatieronde was de 23-jarige De Jong met 7-6 (3), 3-6, 7-6 (7) te sterk voor de Argentijn Camilo Ugo Carabelli.

De Jong geëmotioneerd na bereiken Australian Open: ‘Hard voor gewerkt’

“Dit is een droom geweest, van jongs af aan”, zei De Jong na afloop tegen de NOS. “Ik best best vaak dichtbij geweest. De tranen kwamen er wel uit, ja. Logisch, alles viel op zijn plek.”

In de derde set miste De Jong, de nummer 148 van de wereld, op 5-4 een matchpoint. Op 6-5 verzuimde op zijn beurt Carabelli, die op de mondiale ladder 140ste staat, de partij uit te serveren, waarna De Jong in de matchtiebreak vanaf 6-7 vier punten op rij won.

Emotioneel

Na het bereiken van het hoofdschema ging de geëmotioneerde De Jong gestrekt op de baan liggen, waarna hij zijn begeleiding naast de baan in de armen viel.

De Jong moet het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi opnemen tegen de Argentijn Pedro Cachín, de 28-jarige nummer 72 van de wereld. De Haarlemmer stond vorig jaar maart al eens tegenover de Zuid-Amerikaan. In de kwartfinales van een challenger in Girona was hij op gravel met 7-5 en 6-2 te sterk voor Cachín.

Tallon Giekspoor en Botic van de Zandschulp waren op basis van hun plaats op de wereldranglijst al zeker van het hoofdtoernooi. Zij treffen respectievelijk de Rus Roman Safioellin en de Italiaan Jannik Sinner.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky