x
Thesportsnewz

Jesper de Jong in Melbourne uitgeschakeld door Jannik Sinner

Jesper de Jong in Melbourne uitgeschakeld door Jannik Sinner
  • PublishedJanuary 17, 2024

AFP

Jesper de Jong in actie tegen Jannik Sinner

NOS Nieuws•vandaag, 04:12

Jesper de Jong die bij zijn grandslamdebuut in Melbourne de tweede ronde van de Australian Open wist te halen, is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken. De Jong vocht voor wat hij waard was, maar Jannik Sinner, de nummer 4 op de ATP-ranglijst, bleek een maatje te groot voor hem. Hij versloeg de Nederlander onder het gesloten dak van de Margaret Court Arena in drie sets.

In de eerste set ging het een tijd lang gelijk op, en imponeerde de 23-jarige De Jong met een sterke service. Uiteindelijk wist hij een breakpoint van zijn Italiaanse tegenstander niet te voorkomen. De set ging met 2-6 naar Sinner. In de tweede set herhaalde dat scenario zich. Die eindigde eveneens in 2-6.

Ook de derde set leek probleemloos naar Sinner te gaan. Op 5-1 zette De Jong nog een slotoffensief in. Hij haalde nog één game binnen, maar daarmee was het gedaan. Op eigen service kwam Sinner in de volgende game op matchpoint, en benutte dat meteen. Zo eindigde ook de derde set in 2-6.

Het duel duurde een uur en 43 minuten. Na afloop noemde Sinner de Nederlander “een heel goede speler” en zei hij te verwachten hem vaker terug te zien op de grand slams.

Voor De Jong was de wedstrijd tegen Sinner ook zijn stadiondebuut. Na de wedstrijd kreeg hij een korte staande ovatie van het publiek. Hij is door zijn succesvolle grandslamdebuut op de ATP-ranglijst gestegen van de 161ste naar de 138ste plek. Zijn doel is dit jaar de top 100 te bereiken.

Na de nederlaag van Botic van de Zandschulp (ook tegen Sinner) en De Jong is van de Nederlanders alleen nog Tallon Griekspoor over in het mannen-enkelspel in Melbourne.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky