x
Thesportsnewz

Djokovic langs Etcheverry, ook Sinner en Tsitsipas naar achtste finales Australian Open

Djokovic langs Etcheverry, ook Sinner en Tsitsipas naar achtste finales Australian Open
  • PublishedJanuary 19, 2024

AFP

Djokovic

NOS Sport•vandaag, 08:06

Novak Djokovic heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. De tienvoudig winnaar van het toernooi versloeg Tomas Etcheverry in drie sets: 6-3, 6-3, 7-6 (2).

In de voorgaande twee partijen had Djokovic steeds vier sets nodig, vandaag ging het de titelverdediger een stuk soepeler af. Etcheverry (ATP-32) bood in de derde set nog wel stevig weerwerk, maar in de tiebreak kreeg Djokovic de Argentijn eronder.

In de achtste finale neemt de Serviër het op tegen Adrian Mannarino. De als negentiende geplaatste Fransman was in vijf sets (7-6, 1-6, 6-7, 6-3, 6-4) te sterk voor de Amerikaan Ben Shelton (ATP-16) .

AFP

Daarmee werd een pikante confrontatie tussen Djokovic en Shelton voorkomen. De ervaren Serviër en de jonge Amerikaan kregen vorig jaar rondom de halve van de US Open onmin met elkaar. Djokovic verweet zijn opponent een gebrek aan respect.

Sinner

Ook Jannik Sinner plaatste zich eenvoudig voor de achtste finales van de Australian Open. De Italiaan (ATP-4) was met 6-0, 6-1, 6-3 een maatje te groot voor Sebastian Baez (ATP-29).

De 22-jarige Sinner wordt gezien als een van de titelfavorieten en kreeg in de vorige ronde tegen Jesper de Jong geen enkel breekpunt tegen. Tegen de Argentijn moest hij er vier wegwerken, maar dat deed hij met gemak.

In de volgende ronde moet Sinner het opnemen tegen Karen Chatsjanov, die met 6-4, 7-6 (4), 4-6, 7-6 (5) won van Tomas Machach uit Tsjechië. De Rus behaalde vorig jaar de halve finales, iets waar de Italiaan nog niet in slaagde.

Ook Tsitsipas door

Stefanos Tsitsipas schaarde zich onder de laatste zestien door Luca van Assche (ATP-79) te verslaan. De Griek, als zevende geplaatst, won met 6-3, 6-0, 6-4. Tsitsipas, verliezend finalist in 2023, verloor in de vorige rondes steeds de eerste set.

AFP

Stefanos Tsitsipas

Dat liet hij dit keer niet gebeuren. In opperste concentratie gunde hij de Fransman twee sets geen kans. In de derde set kwam hij met 3-0 achter, maar dat vlekje werd snel weggewerkt.

De Griek ontmoet nu Taylor Fritz, die de Hongaar Fabian Marozsan versloeg met 3-6, 6-4, 6-2, 6-2. De twee troffen elkaar vorig jaar ook al in de vierde ronde. Toen won Tsitsipas, maar de Amerikaan won hun laatste ontmoeting.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky