x
Thesportsnewz

Djokovic staat slechts drie games af, Tsitsipas uitgeschakeld in Melbourne

Djokovic staat slechts drie games af, Tsitsipas uitgeschakeld in Melbourne
  • PublishedJanuary 22, 2024

NOS Sport•gisteren, 08:38•Aangepast gisteren, 18:31

Djokovic simpel naar kwartfinale Australian Open

Novak Djokovic heeft zich met gemak geschaard onder de laatste acht van de Australian Open. De Servische nummer één van de wereld gunde Adrian Mannarino maar drie games: 6-0, 6-0, 6-3.

In de kwartfinales treft Djokovic de Amerikaan Taylor Fritz, die Stefanos Tsitsipas verrassend versloeg.

Djokovic won de eerste dertien games op rij en staat nu voor de 58ste keer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met recordhouder Roger Federer.

EPA

Adrian Mannarino

De 35-jarige Mannarino is bezig met zijn tweede jeugd, maar na drie vijfsetters op rij in Melbourne was hij niet meer bij machte om Djokovic partij te bieden. Hij had ook nog eens de pech dat zijn opponent, zoals de tienvoudig winnaar in Melbourne zelf zei, “zijn beste tennis sinds tijden speelde”.

Fritz langs Tsitsipas

Fritz is de volgende opponent van Djokovic. De nummer twaalf van de wereld was in een mooie partij Tsitsipas de baas: 7-6 (3), 5-7, 6-3, 6-3. Elf keer eerder trof Fritz een speler uit de top tien op een grandslamtoernooi en nog nooit wist hij te winnen, nu lukte het hem de nummer zeven van de wereld te verslaan.

Tsitsipas verrassend onderuit tegen Fritz in Melbourne

In 2022 zette Tsitsipas hem in Melbourne nog de voet dwars in een vijfsetter. De Griek haalde toen de halve finales en vorig jaar zelfs de finale. Dit keer waren de rollen omgedraaid.

De Amerikaan haalde een zeer hoog niveau, sloeg 50 winners en slechts 19 onnodige fouten. Met een schitterende volley bij het net haalde hij in de vierde set de beslissende break binnen.

Ook Sinner en Roeblev bij laatste acht

Jannik Sinner haalde voor de tweede keer de kwartfinales in Melbourne. De als vierde geplaatste Italiaan was met 6-4, 7-5, 6-3 te sterk voor de Rus Karen Chatsjanov. De 23-jarige Sinner worstelde twee sets lang met zijn service.

EPA

Sinner deelt handtekeningen uit na zijn zege

Omdat Sinner in de rally superieur was, won hij uiteindelijk vrij gemakkelijk. Het mooiste punt van de dag was wel van de Rus: een lob tussen de benen door, die precies op de lijn viel.

In de kwartfinale speelt Sinner tegen Andrej Roeblev. De Rus was in een vijfsetter van ruim vier uur te sterk voor Alex De Minaur: 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-3, 6-0.

Met De Minaur verdwijnt de laatste Australiër uit het toernooi. Roeblev (ATP-5) stond negenmaal eerder in de kwartfinale van een grandslamtoernooi, maar bereikte nog nooit de laatste vier.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky