x
Thesportsnewz

Djokovic knokt zich langs Fritz en is voor elfde keer halvefinalist Australian Open

Djokovic knokt zich langs Fritz en is voor elfde keer halvefinalist Australian Open
  • PublishedJanuary 23, 2024

EPA

Novak Djokovic

NOS Sport•vandaag, 10:47

Novak Djokovic is voor de elfde keer doorgedrongen tot de halve finales van de Australian Open. De Serviër, die het toernooi in Melbourne tien keer won, worstelde zich in bijna vier uur langs Taylor Fritz, de mondiale nummer twaalf: 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3.

Djokovic en Fritz stonden al voor de negende keer tegenover elkaar en voor de negende keer trok de nummer één van de wereld aan het langste eind. De tien voorgaande keren dat Djokovic de halve finales haalde, zette hij ook het toernooi op zijn naam.

Djokovic mist kansen

De Serviër kreeg in de eerste twee sets weinig grip op de sterk serverende Fritz. Hij maakte het zichzelf behoorlijk lastig door veel kansen te missen.

Zo liet hij in de zestien minuten durende eerste game drie breekkansen onbenut, miste hij er in het vervolg nog eens vijf, maar won hij dankzij een sterke tiebreak na 84 minuten toch de set.

Rentree Nadal aanstaande
Het lijkt erop dat Rafael Nadal over een kleine maand in Qatar zijn rentree maakt op de tennisbaan. De organisatoren van het ATP-toernooi van Doha, dat van 19 februari tot en met 24 februari duurt, hebben laten weten dat de 37-jarige Spanjaard op de deelnemerslijst staat.
De 22-voudig grandslamkampioen maakte begin deze maand na bijna een jaar blessureleed zijn rentree in het Australische Brisbane, maar raakte in de kwartfinales opnieuw geblesseerd. Door een scheurtje in een spier moest Nadal vervolgens afzeggen voor de Australian Open.

Fritz bleef Djokovic in de tweede set bestoken met harde diepe slagen en haalde opnieuw een uitstekend niveau. De Serviër bleef kansen missen. Hij werd direct gebroken en kon die schade niet repareren, ondanks zeven breekkansen.

Op zestiende breakpoint is het raak

In de derde set wist Djokovic eindelijk de breakpointcode te kraken. Hij sloeg op zijn zestiende kans toe, kwam op 2-0 en domineerde daarna steeds meer. Fritz oogde vermoeid en op 5-2 was ook de zeventiende kans voor Djokovic raak.

In de vierde set kwam Fritz telkens in de problemen op zijn opslag, al bleef hij knokken. Na serviceverlies op 2-3 brak hij meteen terug, maar een break op 3-4 bleek fataal.

Djokovic treft in de halve finales de winnaar van het duel tussen Jannik Sinner en Andrei Roeblev.

Dit zijn de overige kwartfinales van het grandslamtoernooi in Melbourne bij de mannen:

Jannik Sinner – Andrei Roeblev
Hubert Hurkacz – Daniil Medvedev
Alexander Zverev – Carlos Alcaraz

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky