x
Thesportsnewz

Zverev imponeert met winst op Alcaraz in kwartfinales Australian Open

Zverev imponeert met winst op Alcaraz in kwartfinales Australian Open
  • PublishedJanuary 25, 2024

NOS Sport•vandaag, 07:58•Aangepast vandaag, 15:31

Zverev bereikt ten koste van Alcaraz halve finales Australian Open

Alexander Zverev heeft op de Australian Open voor een verrassing gezorgd door Carlos Alcaraz uit de halve finales te houden. De Duitser was in Melbourne simpelweg een klasse beter dan de Spaanse Wimbledon-winnaar van vorig jaar: 6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-4.

Het is voor de zevende keer dat Zverev de laatste vier op een grandslamtoernooi haalt, maar hij drong slechts één keer door tot de finale. In 2020 verloor hij de eindstrijd van de US Open.

Medvedev ook naar laatste vier

Zverev duelleert vrijdag met Daniil Medvedev, de finalist van 2021 en 2022, om een plaats in de finale. De Rus versloeg eerder op de dag de Pool Hubert Hurkacz in een marathonpartij: 7-6 (7), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4.

De andere halve finale gaat tussen de Serviër Novak Djokovic en de Italiaan Jannik Sinner.

AFP

Daniil Medvedev

Bij de als zesde geplaatste Zverev ging het de voorbije week in Melbourne vaak over zijn aanstaande beroepszaak in Duitsland. De tennisser staat op 31 mei in een rechtbank in Berlijn terecht voor mishandeling van een ex-vriendin.

Rechtszaak

Zverev zou de vrouw in 2020 bij een ruzie in de Duitse hoofdstad hebben mishandeld. Een lokale rechtbank achtte die mishandeling bewezen en veroordeelde de tennisser tot een boete van 450.000 euro, maar Zverev ging tegen die straf in beroep.

Waarom de commotie in Melbourne hierover opliep, is omdat Zverev eerder door een andere ex-vriendin werd beschuldigd van fysieke en geestelijke mishandeling. Deze vrouw deed uiteindelijk geen aangifte tegen de tennisser.

Er werd in Melbourne door journalisten geopperd dat Zverev hangende het onderzoek misschien niet zou mogen tennissen. “Sommige journalisten schrijven dat, omdat ze vooral in dit verhaal en lezersaantallen zijn geïnteresseerd, in plaats van de waarheid”, reageerde de Duitser.

AFP

Carlos Alcaraz

Het niveau van Zverev leed niet echt onder de ophef. Hij bereikte weliswaar met een aantal moeizame overwinningen de laatste acht, maar tegen Alcaraz speelde de mondiale nummer zes grandioos.

Zverev verkrampt

Er was tot 5-2 in de derde set weinig aan de hand voor Zverev. Hij bracht de wat tam spelende Alcaraz vooral in de problemen met zijn snoeiharde backhands en …
Lees verder…….

Written By
Sky