x
Thesportsnewz

Geen 25ste grandslamtitel Djokovic; Sinner verslaat hem op Australian Open

Geen 25ste grandslamtitel Djokovic; Sinner verslaat hem op Australian Open
  • PublishedJanuary 26, 2024

EPA

Novak Djokovic

NOS Sport•vandaag, 08:11

Novak Djokovic kan een elfde Australian Open-titel dit jaar vergeten. De 36-jarige Servische nummer één van de wereld verloor in de halve finales van Jannik Sinner: 1-6, 2-6, 7-6 (6), 3-6. De 22-jarige Sinner, nummer vier van de wereld, staat voor het eerst in de eindstrijd van een grandslamtoernooi.

Djokovic had gehoopt zondag zijn 25ste grandslamtitel te kunnen bijschrijven en daarmee verder uit te lopen op Rafael Nadal (22) en Roger Federer (20), maar voor het eerst in 2.195 dagen verloor hij een wedstrijd in Melbourne. Saillant detail: toen Carlos Alvaraz hem vorig jaar versloeg in de finale op Wimbledon, was het eveneens zijn eerste verliespartij in 2.195 dagen in Londen.

Djokovic zwaar teleurgesteld

“Hij heeft mij overklast”, erkende Djokovic na afloop. “Ik ben op een negatieve manier geschrokken van mijn eigen niveau. Dit is een van de slechtste grandslampartijen die ik ooit heb gespeeld, wat ik me kan herinneren. Hij deed vandaag gewoon alles beter.”

Sinner verslaat Djokovic en haalt voor het eerst grandslamfinale

Djokovic was favoriet in Melbourne als tienvoudig winnaar van de Australian Open en winnaar van drie grandslamtoernooien in 2023. In de voorbereiding was er één probleem: een polsblessure. Maar de Serviër zei bij de start van het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat hij pijnvrij kon beginnen.

In zijn eerste wedstrijden ging het niet vanzelf bij Djokovic. Hij moest sets inleveren tegen spelers waarmee hij normaal gesproken geen moeite heeft. Maar in de vierde ronde, tegen de Fransman Adrian Mannarino, liet hij zijn klasse zien en stond hij maar drie games af, waarna hij in de kwartfinales te sterk was voor de Amerikaan Taylor Fritz.

“Het hele toernooi ben ik niet in de buurt van mijn topvorm geweest. In de meeste wedstrijden bleef ik onder het gemiddelde van het niveau dat ik in Australië kan halen”, aldus de Serviër. “Een halve finale halen is mooi, zullen mensen zeggen. Maar ik ga altijd voor het hoogste.”

Geen breakkans gecreëerd

Tegen Sinner, die 2023 niet alleen eindigde met winst op Djokovic bij de ATP Finals maar ook met Italië de Davis Cup won, liep Djokovic vanaf het begin achter de feiten aan. Hij maakte veel onnodige fouten (54 in totaal) en Sinner was bijna foutloos op zijn service. Djokovic creëerde in de wedstrijd geen enkele breakkans.

EPA

Sinner speelt een geweldige partij tegen Djokovic

Pas in de tiebreak van de derde set kon de Serviër toeslaan op de service van Sinner, maar hij wist een v …
Lees verder…….

Written By
Sky