x
Thesportsnewz

Eerste grandslamtitel Sinner na grootse comeback tegen Medvedev op Australian Open

Eerste grandslamtitel Sinner na grootse comeback tegen Medvedev op Australian Open
  • PublishedJanuary 29, 2024

NOS Sport•vandaag, 13:47

Sinner wint Australian Open na knappe comeback tegen Medvedev

Jannik Sinner heeft op de Australian Open zijn eerste grandslamtitel veroverd. De 22-jarige Italiaan moest van ver komen in de eindstrijd tegen de Rus Daniil Medvedev. Na een 0-2 achterstand in sets trok de als vierde geplaatste Sinner zijn eerste grote finale naar zich toe: 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

De overwinning van Sinner in Melbourne is historisch voor zijn land. De Zuid-Tiroler was de eerste Italiaan die de finale bereikte, en dus ook de eerste Italiaan die de Australian Open won. Hij is de tweede Italiaanse man die sinds de invoering van het proftennis in 1968 een grandslamtoernooi wint. Adriano Panatta beleefde in 1976 de primeur op Roland Garros.

Medvedev verspeelt weer voorsprong

Medvedev herbeleefde in de vijfsetter de finale van twee jaar geleden. Toen verloor de nummer drie van de wereld de finale in Melbourne ook na een 2-0 voorsprong in vijf sets van Rafael Nadal. En een jaar daarvoor had hij de eindstrijd van de Happy Slam, zoals de bijnaam van de Australian Open luidt, ook al verloren, van Novak Djokovic.

Reuters

Daniil Medvedev

Sinner richtte zich in zijn overwinningsspeech tot zijn begeleidingsteam op de tribune. “Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie steun en begrip, wat soms best moeilijk is. Ik ben nog een beetje jong, dus het moet af en toe moeilijk zijn om mij te begrijpen”, zei hij met een een glimlach.

Medvedev toonde zich een sportief verliezer. “Je wist je niveau op te schroeven in de partij. Je hebt deze titel verdiend, maar hopelijk kan ik je in een volgende grandslamfinale wel verslaan.”

Blakende vorm

In zijn nog prille carrière stond Sinner al in de kwartfinales van elk grandslamtoernooi. Hij bereikte vorig jaar de halv …
Lees verder…….

Written By
Sky