x
Thesportsnewz

Sinner rolt Medvedev in ruim uur op: revanche voor vorig jaar verloren finale Miami

Sinner rolt Medvedev in ruim uur op: revanche voor vorig jaar verloren finale Miami
  • PublishedMarch 30, 2024

EPA

Jannik Sinner viert de zege op Daniil Medvedev

NOS Sport•vandaag, 21:59

Het masterstoernooi van Miami ligt Jannik Sinner wel. De Italiaanse nummer drie van de wereld rolde in de halve finale de mondiale nummer vier Daniil Medvedev op in een uur en 11 minuten spelen: 6-1, 6-2.

Daarmee neemt Sinner revanche op de nederlaag die hij vorig jaar leed tegen Medvedev in de finale van het prestigieuze toernooi in Florida. Toen won Medvedev met 7-5, 6-3.

‘Ander persoon, andere speler’

Sinner staat voor de derde keer in vier jaar in de finale in Miami. Vorig jaar ging het mis tegen Medvedev en in 2021 hielden zenuwen de 22-jarige tennisser in de greep tegen de Pool Hubert Hurkacz.

“Soms denk ik terug en herinner ik me de dag voor die finale”, vertelde Sinner op de baan na de zege op Medvedev. “Zweten, ik kon niet slapen. En nu ga ik veel beter met de situatie om.” Sinner is, zegt hij zelf, een “andere speler en een ander persoon”.

Dit jaar won hij zestien partijen, pakte hij zijn eerste grandslamtitel in Australië en verloor hij pas één partij. Dat was in de halve finales van Indian Wells, tegen Carlos Alcaraz.

EPA

Medvedev (r) feliciteert Sinner met de zege

In Miami is Sinner doorgegaan met wat hij het hele seizoen al doet: winnen en uitstekend tennissen. “Ik hoop dat ik zondag ook goed tennis kan spelen. Het is een mooie ervaring voor mij.”

Medvedev niet beroerd

De cijfers 6-1, 6-2 zijn indrukwekkend. En dat terwijl Medvedev niet eens zo beroerd speelde. Maar zelfs als de Rus het initiatief had in de rally’s, lukte het hem niet om het punt ook binnen te halen. Dat was vooral de verdienste van Sinner, die alles goed leek te doen. Hij serveerde prima, retourneerde nog sterker en vond ook als hij in nood was een oplossing.

Sinner lijkt Medvedev in de laatste jaren te zijn voorbij gestreefd. Vorig jaar in de finale in Miami boekte Medvedev nog zijn zesde zege op rij op Sinner. Daarna won Sinner vijf partijen op rij, waaronder de Australian Open-finale.

Sinner stuit in de finale op Grigor Dimitrov, die verrassend Alcaraz uitschakelde in zijn halvefinalepartij, of op Alexander Zverev.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky