x
Thesportsnewz

Collins wint WTA-toernooi van Miami in laatste seizoen als tennisprof

Collins wint WTA-toernooi van Miami in laatste seizoen als tennisprof
  • PublishedMarch 31, 2024

Reuters

Danielle Collins op het WTA-toernooi in Miami

NOS Sport•gisteren, 22:30

Danielle Collins heeft in haar laatste seizoen als tennisprof haar mooiste toernooizege geboekt. De 30-jarige Amerikaanse won zaterdag in de finale van het WTA-toernooi in Miami in twee sets van Jelena Rybakina: 7-5, 6-3.

In haar thuisstaat Florida overleefde Collins in de eerste set vijf breekkansen en sloeg ze zelf bij een tussenstand van 6-5 genadeloos toe. In de tweede set gaf ze een break voorsprong weg, maar brak ze Rybakina op 4-3 opnieuw.

Chronisch ziek

Collins, die met twee chronische ziektes kampt, was in de 2021 de beste in San Jose en Palermo en verloor in 2022 de Australian Open-finale. Op weg naar haar vierde finale won ze twaalf sets op rij, waarbij ze maar 24 games verloor.

Begin dit jaar, na haar uitschakeling op de Australian Open, maakte de voormalige nummer zeven van de wereldranglijst bekend dat ze dit jaar gaat stoppen met tennissen. Ze kampt met reuma en endometriose en heeft naar eigen zeggen genoeg van het vele reizen.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky