x
Thesportsnewz

Rus uitgeschakeld in Charleston in langste vrouwenpartij van het jaar

Rus uitgeschakeld in Charleston in langste vrouwenpartij van het jaar
  • PublishedApril 2, 2024

ANP

Arantxa Rus

NOS Sport•vandaag, 07:09

Tennisster Arantxa Rus is vannacht uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Charleston. De Nederlandse nummer 54 van de wereldranglijst verloor in drie sets van de Amerikaanse Katie Volynets, de nummer 110 van de wereld: 2-6, 7-6 (6), 6-7 (6).

De eerste set was relatief snel voorbij, maar in de sets daarna was tweemaal een tiebreak nodig om beslissing te brengen. Uiteindelijk werd het beslissende matchpoint door Volynets pas geslagen na drie uur en 43 minuten tennis, waarmee dit de langste WTA-partij van het jaar was.

Rus zal het gevoel hebben dat er meer in had gezeten. Ze kreeg in de laatste tiebreak twee matchpoints op 6-4, maar verzuimde die te verzilveren. Zichtbaar teleurgesteld gaf ze haar tegenstander en de umpire na de partij een hand, om snel richting kleedkamer te vertrekken.

Die teleurstelling zal ook te maken hebben met de moeizame laatste weken, waarin Rus ook al vroeg werd uitgeschakeld op de prestigieuze toernooien van Indian Wells en Miami. Dat terwijl ze in februari nog dicht bij haar hoogste ranking ooit was.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky