x
Thesportsnewz
Uncategorized

Hamilton wint knap Grand Prix van Brazilië, Verstappen tweede

Hamilton wint knap Grand Prix van Brazilië, Verstappen tweede
  • PublishedNovember 25, 2021

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Formule 1 Door zijn zesde overwinning van het seizoen verkleint Lewis Hamilton zijn achterstand op klassementsleider Max Verstappen tot veertien punten, met nog drie races te gaan.

Chris Koenis

14 november 2021

Leestijd 1 minuut

Hamilton gaat Verstappen voorbij en neemt de leiding in de wedstrijd over.

Foto Amanda Perobelli/Reuters

Lewis Hamilton heeft zondag na een indrukwekkende inhaalrace de Grand Prix van Brazilië in São Paulo gewonnen. De Mercedes-coureur bleef op het Autódromo José Carlos Pace zijn grote concurrent voor de wereldtitel Max Verstappen van Red Bull Racing uiteindelijk ruim tien seconden voor. Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas, die zaterdag de sprintrace won en daarom zondag vanaf poleposition begon, eindigde op de derde plaats. Door zijn zesde overwinning van het seizoen verkleint Hamilton zijn achterstand op Verstappen tot veertien punten in de strijd om de wereldtitel.
Hamilton reed net als op zaterdag een indrukwekkende inhaalrace in São Paulo. De Brit startte van de tiende startplek vanwege een gridstraf na het verwisselen van zijn verbrandingsmotor. Hamilton kon in de eerste raceronde direct twee voorgangers inhalen. Vervolgens schoof hij al snel op naar de vierde plek, waarna zijn teamgenoot Bottas hem kon voorlaten. Doordat de safety car een aantal rondes moest worden ingezet, kon Hamilton ook het gat verkleinen met beide Red Bulls. Eerst passeerde hij Verstappens teamgenoot Sergio Pérez en na een verhitte strijd in de 59ste van de 71 rondes ook de Nederlander zelf.

Volgen

Door zijn overwinning in Brazilië staat Hamilton nu op 318,5 punten. Dat zijn er veertien minder dan Verstappen, die met zijn tweede plek op 332,5 punten komt. Het Formule 1-seizoen bestaat dit jaar uit een recordaantal van 22 Grands Prix. Volgende week zondag staat de volgende race op het programma, in Qatar. De laatste twee races zijn komende maand op 5 december (Saoedi-Arabië) en 12 december (Abu Dhabi).


Lees verder…….

Written By
Henry