x
Thesportsnewz
Uncategorized

KNVB spreekt zich uit tegen ’homo-onvriendelijke spreekkoren’ tijdens Nederland – Duitsland

KNVB spreekt zich uit tegen ’homo-onvriendelijke spreekkoren’ tijdens Nederland – Duitsland
  • PublishedMarch 30, 2022

„Tijdens de wedstrijd Nederland – Duitsland was enkele keren een homo-onvriendelijk spreekkoor te horen. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt in het voetbal. Oranje en de KNVB spreken zich structureel via de OneLove-campagne uit tegen elke vorm van discriminatie en op verschillende momenten in het jaar besteden we ook specifiek aandacht aan lhbti-acceptatie”, liet directeur Marianne van Leeuwen optekenen op de website van de voetbalbond.„De spreekkoren gisteren waren – mede omdat men hierop werd aangesproken door stewards – kortstondig en niet frequent, maar nog steeds voor sommigen kwetsend. Uitsluiting hoort niet bij wat een voetbalfeest voor iedereen moet zijn. Het is inmiddels 2022, we moeten beter en verder zijn dan dit”, aldus Van Leeuwen.Het duel eindigde in een gelijkspel: 1-1. …
Lees verder…….

Written By
Brandy