x
Thesportsnewz
Uncategorized

Giro d’Italia-peloton wacht drie loodzware weken

Giro d’Italia-peloton wacht drie loodzware weken
  • PublishedMay 3, 2022

De Ronde van Italië van 2022 gaat in mei van start in Boedapest en de eerste drie etappes (twee ritten in lijn en een tijdrit) vinden plaats in Hongarije. Naast een uitstapje naar Slovenië in de slotweek leidt de 105e editie het peloton voor de rest over Italiaanse wegen. Met voor elk wat wils: de tijdrijders, de punchers, de aanvallers, de sprinters én de klimmers komen allemaal aan hun trekken. Alleen fans van grindwegen niet, want er is dit keer géén passage over de beruchte gravelpaden van Strade Bianche.Etappe 1: Boedapest – VisegradWanneer: vrijdag 6 mei, start om 12u20Afstand: 195 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: sprintersetappeLastigheid: **De strijd om de roze trui begint op vrijdag 6 mei in de Hongaarse hoofdstad met een rit tussen Boedapest en Visegrad, de eerste van drie ritten op Hongaarse bodem. Die eerste etappe wordt door de organisatie als sprintersetappe voorgesteld, maar dan wel voor sprinters met goede klimmersbenen…Het parcours door de Hongaarse laaglanden langs de Donau is zo goed als volledig vlak, tot de slotklim in Visegrád. Die klim naar het plaatselijke kasteel is vijf kilometer lang, met een licht oplopend begin met de laatste 3,8 kilometer aan gemiddeld 5% en net voor halfweg deze “klim” het steilste stukje van bijna 8%, en enkele haarspeldbochten.Etappe 2: Boedapest – BoedapestWanneer: zaterdag 7 mei, eerste renner start om 14uAfstand: 9,2 kilometer, laatste renner verwacht omstreeks 17u10Type: individuele tijdritLastigheid: ***Op de tweede dag keert het peloton terug naar de Hongaarse hoofdstad voor een korte, individuele tijdrit van 9,2 kilometer die echter verrassend lastig zal zijn. Het parcours gaat van Pest naar Boeda en over de rivier de Donau, die Boedapest in tweeën verdeeld. Vanaf de start aan het Heldenplein gaat het via verschillende haakse bochten naar de rivieroever.Het lastigste stuk volgt in het slot, met de laatste 1.500 meter bergop naar het kasteel. Na de tussentijd wacht meteen een venijnig knikje tot 14% op de geplaveide weg, daarna gaat het lichtjes bergop aan ongeveer 4% en met enkele haarspeldbochten tot aan de finish.Etappe 3: Kaposvar – BalatonfüredWanneer: zondag 8 mei, start om 12u25Astand: 201 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: sprintersetappeLastigheid: *Op zondag rijdt het peloton van Kaposvar naar Balatonfüred, aan het Balatonmeer, een etappe van 201 kilometer met een vlak profiel. De laatste 50 kilometer gaat het langs de oever van het meer met op zo’n twaalf kilometer van de streep een korte klim van de vierde categorie langs de abdij van Tihany. D …
Lees verder…….

Written By
Larry