x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE GIRO Maakt Van der Poel er twee op een rij van voor Nederland in Giro?

LIVE GIRO Maakt Van der Poel er twee op een rij van voor Nederland in Giro?
  • PublishedMay 14, 2022

In dit bericht vind je dagelijks een liveticker met alle statistieken over de etappe van de dag en een overzicht van alle nog te verrijden etappes.Bekijk hier alle klassementen.Etappe 8: Napoli-NapoliWanneer: zaterdag 14 mei, start om 13u35Afstand: 153 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: overgangsetappeLastigheid: **Vandaag wacht een korte, maar uitdagende en intense etappe in en rond Napels. De route klimt de Posillipo-heuvel op, richting Bacoli en maakt daar een lus langs de kust. Na Bacoli leggen de renners vier keer het circuit van Monte di Procida (19 km) af. De wegen zijn hier goed geasfalteerd maar smal, met een opeenvolging van bochten en constant veranderende hellingen. Voorbij Torregaveta, in Baia, gaat de route met een helling van 14% omhoog naar Lago Lucino, waar de renners aan het einde van de laatste ronde het circuit verlaten. Daarna gaat het terug naar Bacoli en Posillipo langs dezelfde route, met een lange afdaling langs de Via Petrarca die leidt naar de laatste kilometers in het stadscentrum. Het is een etappe die Van der Poel moet liggen.Etappe 9: Isernia – BlockhausWanneer: zondag 15 mei, start om 11u35Afstand: 191 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: bergetappeLastigheid: *****De tweede bergrit is meteen een eerste grote test: een koninginnenrit over de Apennijnen, met 5.000 hoogtemeters. De 187 kilometer tussen Isernia en de iconische Blockhaus zullen geen respijt bieden aan het peloton. Kort na de start wachten meteen de Valico del Macerone (cat.3 ) en de uitdagende Rionero Sannitico (cat. 2) en gaat het bergopwaarts tot Roccaraso (cat. 2).Na een verschroeiend begin volgt een lange golvende afdaling (bijna 90 km!), die leidt naar de voet van de klim naar Passo Lanciano (vanuit Pretoro, eerste categorie). Na een korte, steile afdaling naar Lettomanopello, dwars door een paar stedelijke gebieden, gaat het weer omhoog in Scafa. De legendarisch slotklim begint voorbij Roccamorice.De Blockhaus is 13 kilometer lang en gaat gestaag omhoog over een smalle weg, met verschillende haarspeldbochten en aan meer dan 9% voor bijna 10 km, met pieken die oplopen tot 14%. In 2017 schitterde Nairo Quintana, die solo won op de top van een 13,6 km lange slothelling met passages van 14 procent.Maandag 16 mei: tweede rustdagNa de oversteek over de altijd lastige Apennijnen wacht de tweede, ongetwijfeld deugddoende rustdag.Etappe 10: Pescara – JesiWanneer: dinsdag 17 mei, start om 12u20Afstand: 196 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: overgangsetappeLastigheid: ***De renners krijgen even de tijd om er na de rustdag weer in te komen, maar moeten wel nog stevig aan de bak. Het parcours is duidelijk opgedeeld in twee delen: het begint vlak langs de Adriatische kust, in de tweede h …
Lees verder…….

Written By
Larry