x
Thesportsnewz
Uncategorized

Van Rijthoven maakt vandaag Wimbledon-debuut, ook Griekspoor komt in actie

Van Rijthoven maakt vandaag Wimbledon-debuut, ook Griekspoor komt in actie
  • PublishedJune 27, 2022

Oranje PicturesNOS Sport•vandaag, 06:31Van Rijthoven, met een wildcard toegelaten tot het bekendste grandslamtoernooi ter wereld, speelt de derde partij op baan 11, dat zal omstreeks 16.00 uur zijn als het droog blijft in Londen. Zijn tegenstander in de eerste ronde is de Argentijn Federico Delbonis, de nummer 85 van de wereld en geen groot liefhebber van grastennis.”Ik heb een droom bereikt. Het voelt voor mij echt alsof ik erbij hoor. Op de trainingen laat ik een hoog niveau zien, ik sta de ballen heel goed te raken”, liet Van Rijthoven vorige week weten. Hij is opgeklommen naar de 105de plaats op de wereldranglijst.Eerste Wimbledon voor Van Rijthoven: ‘Er komt wel een iets andere Tim de baan op’Van Rijthoven: ‘Het zal een pittige pot gaan worden tegen Delbonis’Van Rijthoven over nieuwe status: ‘Het voelt echt alsof ik erbij hoor’Ook Tallon Griekspoor komt vandaag in actie op Wimbledon. Hij speelt de derde partij (dus ook omstreeks 16.00 uur) op baan 16 tegen de Italiaan Fabio Fognini, die hij bij de Australian Open nog versloeg.Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus, de andere twee Nederlanders in het hoofdtoernooi van Wimbledon, komen dinsdag voor het eerst in actie.Geen punten voor wereldranglijstDe tennissers op Wimbledon kunnen dit jaar geen punten verdienen voor de wereldranglijst. Spelersorganisaties ATP (mannen) en WTA (vrouwen) hebben dat besloten, omdat Russen en Belarussen niet welkom zijn op het grandslamtoernooi in Londen.Wimbledon bij de NOSVan de wedstrijden van de Nederlanders en regelmatig ook die van de toppers zullen korte samenvattingen online komen en op televisie worden uitgezonden. Op NPO Radio 1 wordt via flitsen verslag gedaan van de Nederlanders.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky