x
Thesportsnewz
Uncategorized

Regering investeert vol vertrouwen in Hongaars racefeest

Regering investeert vol  vertrouwen in   Hongaars racefeest
  • PublishedAugust 1, 2022

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Formule 1 Circa 230.000 fans – een recordaantal – zien Max Verstappen de GP van Hongarije winnen. Het contract tussen de Formule 1 en de Hungaroring zal met hulp van de overheid waarschijnlijk met tien jaar worden verlengd.

Sam de Voogt

1 augustus 2022

Leestijd 4 minuten

Nelson Piquet van Williams-Honda wint de eerste GP in Hongarije op 10 augustus 1986. Fans kijken massaal naar de zege van de Braziliaan.

Foto’s Paul-Henri Cahier / Getty Images en Daniel Janin / AFP

Het is een vreemd gevaarte dat de coureurs voorbijsnellen als ze tijdens de grand prix van Hongarije heuvelafwaarts richting bocht 13 van de Hungaroring rijden, met een vaart van meer dan 150 kilometer per uur. In het gras waaromheen het asfalt een lange bocht van 180 graden maakt, rijzen drie buizen in het rood, wit en groen vijftien meter de hemel in voordat ze zich verstrengelen, alsof de nationale driekleur in een knoop is gelegd. Het kunstwerk draagt de naam ‘Kanyarulatok’, wat vanuit het Hongaars vrij vertaalt als ‘Wendingen en bochten’. Het is in 1 …
Lees verder…….

Written By
Henry