x
Thesportsnewz
Uncategorized

US Open-stunt Van Rijthoven tegen Ruud blijft uit, alleen Brouwer nog in toernooi

US Open-stunt Van Rijthoven tegen Ruud blijft uit, alleen Brouwer nog in toernooi
  • PublishedSeptember 1, 2022

ProShotsNOS Sport•vandaag, 01:13Na Botic van de Zandschulp is ook de ongeplaatste Tim van Rijthoven is er niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken van de US Open. Hij bood knap tegenstand tegen wereldtopper Casper Ruud, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Noorse nummer zeven van de wereld: 7-6 (4), 4-6, 4-6 en 4-6.Van Rijthoven zat goed in de wedstrijd en deed in veel gevallen niet onder voor de als vijfde geplaatste Noor. Maar op beslissende momenten bleek Ruud toch net iets effectiever dan de Nederlander, die eerder deze zomer opzien baarde door uit het niets het grastoernooi van Rosmalen te winnen en op Wimbledon de vierde ronde te halen.Vorig jaar haalde Ruud de derde ronde niet, hij werd toen in de tweede ronde verslagen door Van de Zandschulp. Van Rijthoven kon die stunt niet herhalen. De enige Nederlander die nu nog in het toernooi zit is debutant Gijs Brouwer.Winst in tiebreakVan Rijthoven moest al in de derde game van de wedstrijd een break slikken, maar brak meteen terug: 2-2. Daarna serveerden beide heren ijzersterk, met als gevolg een tiebreak. Ook daarin waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Maar het was Van Rijthoven die de tiebreak ijskoud naar zich toe wist te trekken met 7-4.Ook in de tweede set moest de 25-jarige Roosendaler al vroeg breakpoints wegwerken, maar hij deed dat met verve. Bij 4-3 kreeg hij zelf twee mogelijkheden om Ruud te breken. De Noor werkte die goed weg, brak vervolgens Van Rijthoven en serveerde de tweede set eenvoudig uit.Kansen om te brekenVoor Van Rijthoven was dat zure setverlies geen reden om het hoofd te laten hangen, hij startte sterk aan de derde set. Toch moest hij in de vijfde game een break toestaan. Hij kreeg bij 4-3 de kans om die recht te zetten, maar benutte die mogelijkheid niet. Ruud serveerde de set vervolgens uit en kwam zo op een 2-1 voorsprong.In de vierde set was het Van Rijthoven die de eerste breakkansen kreeg. Die overleefde Ruud. Maar dat gold niet voor de breakkans die de Noor kreeg in de zevende game. Van Rijthoven werd gebroken en leek ook nog geblesseerd te raken bij het spelen van dat punt. Ruud hielp de winnaar van het grastoernooi in Rosmalen overeind.Van Rijthoven wist vervolgens wel zijn service te behouden, maar Ruud ook. En dat betekende een verlies in vier sets.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky