x
Thesportsnewz
Uncategorized

US Open-sensatie Tiafoe is pijn van grappen over arme jeugd voorgoed te boven

US Open-sensatie Tiafoe is pijn van grappen over arme jeugd voorgoed te boven
  • PublishedSeptember 9, 2022

Reuters ConnectNOS Sport•vandaag, 11:57Zijn grote teen steekt uit zijn kapotte schoen. En de rijkeluiskindjes hebben ook al snel door dat hij elke dag in hetzelfde T-shirt loopt. Het zoontje van de conciërge op het Junior Tennis Champions Centre is het mikpunt van spot. Dat kleine mannetje heeft zelfs niet eens fatsoenlijke sportkleding als hij tegen een balletje slaat.”Die grappen van toen deden echt pijn. Ze gaven je ergens ook het gevoel dat je niet uit hetzelfde hout gesneden was”, blikt Frances Tiafoe daar nu op terug.Tiafoe (24) is inmiddels een beer van een gozer en een meer dan gerespecteerd tennisprof. Als zoon van immigranten uit Sierra Leone schrijft hij meer dan alleen zijn eigen sprookje met een halvefinaleplaats op de US Open. Hij is de toekomst van het Amerikaanse tennis geworden, dat jongetje dat nooit gezien werd.Het heeft zo moeten zijnHij gelooft in zijn lot. Tiafoe is nooit op tennis gegaan, het tennis heeft voor hem gekozen.”Het leven dat ik vroeger leidde was eigenlijk een zegen, met alle worstelingen die ik in mijn jeugdjaren had. Het heeft allemaal zo moeten zijn”, is hij stellig. “Als ik alle kansen had gehad die alle andere kinderen op de tennisacademie hadden, zou ik dan net zo gedreven zijn? En zou ik er net zoveel om geven als nu?”ANPFrances Tiafoe met een krachtige returnTiafoe wil de beste van de wereld worden. En hij is nu al bijna de beste van de Verenigde Staten.Het Amerikaanse tennis heeft eindelijk weer een nieuwe held, na alle magere jaren. Van de actieve generatie haalden alleen Jack Sock en John Isner ooit de toptien. Sock viel echter ver terug door zware blessures en het servicekanon Isner (37) begint aardig op leeftijd te raken. De hoogstgeplaatste Taylor Fritz sloeg een modderfiguur dit toernooi.ChauvinismeHet bereiken van de mondiale toptwintig is een nieuwe mijlpaal voor Tiafoe, maar het chauvinisme op de rumoerige tribunes van Flushing Meadows verraadt dat er meer inzit. De Grote Drie zijn al uitgeschakeld of doen niet mee, net als vele andere toppers. Aanstaand opponent Carlos Alcaraz is na twee slopende vijfsetters ook niet okselfris meer.”Ik vind het heerlijk om de wereld te laten zien wat ik kan”, zegt de nieuwe publiekslieveling Tiafoe. “Ik wil gewoon naar buiten de baan op gaan en proberen de mensen op de tribunes te geven wat ze willen. En dat ben ik die een overwinning boekt.”ANPFrances Tiafoe gefocust op de bal tijdens zijn partij tegen Andrej RoeblevHet werd hem niet in de schoot geworpen. Het talent kwam wel bovendrij …
Lees verder…….

Written By
Sky