x
Thesportsnewz
Uncategorized

Carlos Alcaraz wint US Open en pakt nummer-één-positie op wereldranglijst

Carlos Alcaraz wint US Open en pakt nummer-één-positie op wereldranglijst
  • PublishedSeptember 12, 2022

AFPNOS Sport•vandaag, 02:47Carlos Alcaraz heeft op de US Open de titel veroverd. Het Spaanse supertalent was in de finale met 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3 te sterk voor de Noor Casper Ruud, die eerder dit jaar ook op Roland Garros de eindstrijd verloor, toen tegen Rafael Nadal. De 19-jarige Alcaraz neemt met zijn eerste grandslamtitel de eerste plaats op de wereldranglijst over van de Rus Daniil Medvedev, de Russische titelverdediger die in de vierde ronde werd uitgeschakeld door Nick Kyrgios.Alcaraz, die voor het eerst in een grandslamfinale stond, is de eerste tiener die de mondiale tennisladder bij de mannen aanvoert. In 2001 was de 20-jarige Lleyton Hewitt de mondiale nummer één op de ranglijst die sinds 1973 bestaat.AFPCarlos AlcarazAlcaraz is de jongste winnaar van een grandslamtoernooi deze eeuw sinds zijn landgenoot Rafael Nadal op Roland Garros in 2005, die destijds ook 19 jaar was. In New York is de Spanjaard pas de tweede tiener die de titel pakt sinds het begin van de ‘open era’ in 1968. In 1990 was Pete Sampras net zo oud.Gevarieerd spelAlcaraz, die dit jaar al vier titels had veroverd, speelde tot de finale drie vijfsetters op rij, maar koos ook tegen Ruud met gevarieerd spel de aanval. Met een vroege break won hij de eerste set.In set twee trok hij die lijn door. Zijn pogingen om de rally’s kort te houden, mislukten nu echter te vaak. Ruud, nu de mondiale nummer twee, kwam langszij met enkele knappe punten, maar verprutste een set later op 6-5 twee setpunten. Daarna gaf hij ook niet thuis in de tiebreak, waarin hij enkele afzwaaiers produceerde.AFPCasper RuudHet was voor Alcaraz het laatste zetje in de goede richting. Vol bravoure, zowel aan het net als op zijn opslag, was hij in de slotset superieur. Na het laatste punt – een ace op zijn tweede matchpoint – barstte de Murciaan in tranen uit.’Beetje moe'”Ik heb er altijd van gedroomd om de nummer één van de wereld te zijn en om grandslamkampioen te worden”, vertelde Alcaraz in het Arthur Ashe-stadion. “Het is lastig voor me om dat onder woorden te brengen nu. Ik ben heel emotioneel.”AFPCarlos Alcaraz heeft de US Open-titel binnenAlcaraz, die Ruud ook in de twee eerdere partijen de baas was, stond dit toernooi bijna 24 uur op de baan. Hij zei na het duel met de Noor, dat drie uur en twintig minuten duurde, dat er geen tijd was om moe te worden. “Je moet gewoon alles geven wat je in je hebt. Maar nu ben ik een beetje moe.”De 28ste mondiale nummer één, die in de kwartfinales een matchpoint overleefde tegen de Italiaan Jannik Sinner, dankte z’n familie. “Ik ben pas 19 jaar. Alle belangrijke beslissingen nam ik met mijn ouders.”Kijk h …
Lees verder…….

Written By
Sky