x
Thesportsnewz
Uncategorized

Twaalf memorabele momenten uit Federers loopbaan in beeld

Twaalf memorabele momenten uit Federers loopbaan in beeld
  • PublishedSeptember 21, 2022

NOS Sport•gisteren, 15:20Roger Federer (41) zwaait deze week bij de Laver Cup af als tennisser. We lopen zijn indrukwekkende carrière nog eens langs in twaalf memorabele momenten.De Zwitser debuteerde in 1998 op de ATP-tour, toen hij als 16-jarige een wildcard kreeg voor het toernooi van Gstaad. Drie jaar later al maakte hij op Wimbledon een einde aan de zegereeks van Pete Sampras, die 31 duels op rij ongeslagen was geweest op het Londense gras.ANPRoger Federer kan nog amper beseffen dat hij Pete Sampras heeft verslagenEr werd direct gesproken van een wisseling van de wacht en dat gold eigenlijk ook voor de verhoudingen in het Zwitserse tennis. Waar de succesjaren van Martina Hingis op hun einde liepen, kreeg het land met Federer een nieuwe held in het mannentennis.Ze speelden zelfs even samen in een landenwedstrijd, met succes. Eind 2001 bezorgden ze Zwitserland de Hopman Cup, tegen Monica Seles en Jan-Michael Gambill, die toen voor de Verenigde Staten speelden.ANPDe twee groot …
Lees verder…….

Written By
Sky