x
Thesportsnewz
Uncategorized

Federer wil afscheid met Nadal, maar zijn toekomst blijft ongewis: ‘Ik word geen geest’

Federer wil afscheid met Nadal, maar zijn toekomst blijft ongewis: ‘Ik word geen geest’
  • PublishedSeptember 22, 2022

NOS Sport•gisteren, 15:35Franklin StokerNOS-redacteur bij de Laver CupFranklin StokerNOS-redacteur bij de Laver CupFederer hoopt op afscheidsdubbel met Nadal: ‘Zou heel speciaal zijn’Roger Federer gaat de komende maanden rustig nadenken over de vraag wat hij na zijn tennispensioen wil doen. Een ding is zeker: we zien de populairste tennisser ooit weer terug in de sport. “Ik word geen geest.”Het is volgens de 41-jarige Federer een vermoeiend proces geweest om deze zomer de harde beslissing te nemen dat terugkeren op topniveau niet meer gaat.”Je komt op een kruispunt en realiseert je dat dit het einde van je loopbaan is”, vertelt de Zwitser op een drukbezochte persconferentie in Londen in aanloop naar de Laver Cup, de jaarlijkse confrontatie tussen tennissers uit Europa en de rest van de wereld.Hoop op laatste wedstrijdFederer hoopt bij de Laver Cup zijn allerlaatste wedstrijd als prof te spelen. Een enkelspel kan hij fysiek niet meer aan, gehoopt wordt op een dubbelspel op vrijdag.Ik werd er moe van om continu het geloof te moeten houden dat ik een comeback zou maken.Roger FedererFederer is er nog niet uit wat hij na zijn carrière wil gaan doen. Een functie als directeur of coach wellicht? Hij blijft het tennis in ieder geval trouw.”Björn Borg vertelde me laatst dat hij Wimbledon 25 jaar heeft gemeden, omdat het voor hem zo’n pijn deed. Dat ben ik in ieder geval niet van plan”, verzekert Federer. “Ik word geen geest.””Het tennis heeft mij zoveel gegeven. Ik kan je verzekeren: jullie gaan mij terugzien. Ik weet nog niet in welke hoedanigheid, daar ga ik over nadenken. Ik heb er nu vrede mee hoe alles is verlopen. Ik heb van elk moment genoten van mijn loopbaan. Het is goed zo.”AFPHet laatste optreden van Roger Federer in het enkelspel, na zijn nederlaag in de kwartfinales op WimbledonFederer oogt in de perszaal van de immense O2 Arena charismatisch en opgewekt, al zal hij zich van binnen ongetwijfeld anders voelen. Hij neemt ruim de tijd voor zijn antwoorden, zelfs als het over de moeilijkste keuze uit zijn rijke loopbaan gaat.”Ik probeerde aan het begin van de zomer mijn trainingsintensiteit op te voeren, maar ik voelde dat het moeilijk zou worden”, legt Federer uit.Toen knakte er iets bij de Zwitser. “Ik werd er moe van om continu het geloof te moeten houden dat ik een comeback zou maken. Ik werd pessimistisch. Een scan liet bovendien zien dat de knie er niet goed uitzag. Toen kwam het besef dat het niet meer ging.”Wat is de Laver Cup?Het driedaagse toernooi is de jaarlijkse ontmoeting tussen de beste tennissers uit Europa en de rest van de wereld. Het concept is bedacht door Roger Federers managementbureau Team8 om tennisicoon Rod Laver te eren.De NOS is er de komende dagen bij en doet verslag van het toernooi en het afscheid van Federer. Elke speeldag bestaat uit drie partijen in het enkelspel en één dubbelpartij.Team Europa won de voorgaande vier edities in respectievelijk Praag, Chicago, Genève en Boston. De Laver Cup in Londen wordt gespeeld op 23, 24 en 25 september.Team Europa: Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray, St …
Lees verder…….

Written By
Sky